15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διάσυρση του κοινοβουλίου: Η αντιπολίτευση βομβαρδίζει την κυβέρνηση – «Βατερλώ» το παράλληλο πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις τόσο στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όσο και στην αντιπολίτευση προκαλεί η απόσυρση από την κυβέρνηση άρον – άρον του παράλληλου προγράμματοςκατόπιν πιέσεων από τους δανειστές κατά τη διάρκεια του EuroWorking Group, με το Μέγαρο Μαξίμου να προχωράει κατόπιν εορτής σε διευκρινίσεις για το θέμα.

Οργισμένος εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος σε δήλωσή του στο newpost χρησιμοποίησε βαριές φράσεις κατά της κυβέρνησης, έκανε λόγο για χώρα προτεκτοράτο και αποικία χρέους.

«Αποικία είμαστε, προτεκτοράτο. Δεν με ικανοποιεί εμένα να μου πει ο Τσίπρας ότι θα επανακατατεθεί στις 7 του Ιανουαρίου» τονίζει ο  κ. Μιχελογιαννάκης στο newpost, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ξαναγίνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά να αποσύρεται νομοσχέδιο, ενώ πηγαίνει για για δεύτερη ανάγνωση στις αρμόδιες επιτροπές και είναι ήδη προγραμματισμένη η ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους ήταν και η αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε τον κ. Τσίπρα«να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

Και ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης. «Το Βατερλώ της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά! Ο διασυρμός της απόσυρσης ενός νομοσχεδίου που ήταν σε εξέλιξη η συζήτησή του, κατόπιν των εντολών της τρόικας είναι πρωτοφανής. Εκθέτει τη χώρα, διασύρει το Κοινοβούλιο» είπε.

Το Ποτάμι κάνει λόγο για «ανικανότητα, προχειρότητα, συνέχιση της κοροϊδίας» και συνεχίζει:

Το περιβόητο “παράλληλο πρόγραμμα” της κυβέρνησης, γραμμένο στο πόδι, με δεκάδες ασάφειες και διευθετήσεις ρουσφετιών, μαζεύτηκε τελικά άρον-άρον, επειδή δεν πήρε την άδεια από τους συνομιλητές της κυβέρνησης.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δικαιώθηκε για τις πολιτικές ενστάσεις που κατέθεσε χθες στην επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τον τρόπο που η Κυβέρνηση επέλεξε να συζητηθεί το λεγόμενο “παράλληλο πρόγραμμα”» τονίζει ο Βασίλης Κεγκέρογλου και συνεχίζει:

Η κυβερνητική όμως αναδίπλωση δεν αρκεί. Η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου χωρίς την τήρηση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος.

Το ΚΚΕ μιλάει για «διαφημιστική απάτη η οποία τελείωσε άδοξα» και συνεχίζει τονίζοντας ότι «ο λαός να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα και να μην ελπίζει στα παραμύθια των παράλληλων προγραμμάτων, που αποδεικνύονται κοροϊδία».

Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε καθώς θεωρήθηκε «μονομερής ενέργεια» υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων, η οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι έκανε «ατάκτως πίσω».

«Ο αληθινός λόγος της απόσυρσης του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια και γι’ αυτό η κυβέρνηση έκανε ατάκτως πίσω», σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων.

Μαξίμου: Η αντιπολίτευση φταίει 

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις και σε κάθε περίπτωση κατόπιν εορτής, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε διευκρινίσεις, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος.

"google ad"

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, «μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων την συνέχιση της συζήτησης του ν/σ, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου. Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε» καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ