19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διήμερο εκδηλώσεων στα Χανιά για την επέτειο του θανάτου του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ημερομηνία:

Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούνστα Χανιά με αφορμή την επέτειο θανάτου τουΕλευθερίου Βενιζέλου.

ΤοΣάββατο 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ.στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»στη Χαλέπα (αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης)θα απονεμηθούν τα βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για την Γ΄ Λυκείου,πουείχε θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)»καιτελείυπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στουςΜαρία Σκαμνέλου, Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων(Α΄βραβείο),Ιωάννη Σούκο,Γενικό Λύκειο Άνοιξης Αττικής (Β΄ βραβείο) και Δημήτριο Καραβασίλη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης(Γ΄ βραβείο).

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν επίσης έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στους μαθητές Μάζεν Αμπουχαμάρ, Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και Ευαγγελία Πικραμένου, Γενικό Λύκειο Σούδας.

Χορηγοί των βραβείων είναιη Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή (Α΄βραβείο),η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη στη μνήμη του Ιωσήφ Σμυρλάκη (Β΄ βραβείο) και η Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη (Γ΄ βραβείο).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»σε εταίρο του Ιδρύματος και του Νικήτα Περαθωράκη σε μεγάλο δωρητή του Ιδρύματος.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος “Φίλοι Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Avra City Hotel και ηΟικογένεια Χανιωτάκη, το Akali Hotelκαι η Οικογένεια Θεοδωράκη και το Ξενοδοχείο Χαλέπα.

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11:30 το πρωίθα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουνη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».Ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθείΑρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στοΓενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στυλιανός Πέτσας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...