18.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Διαδήλωση “ενάντια στα σχέδια πολέμου και τα εγκλήματα κατά των μεταναστών” το Σάββατο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς “ενάντια στα σχέδια πολέμου και τα εγκλήματα κατά των μεταναστών”.

Σε σχετική κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων Κατάληψη ROSA NERA, Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, Μαθητική Αντιφασιστική Δράση, Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων, Κυριακάτικη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Χανίων, Έμφυλες Αταξίες αναφέρονται τα εξής:

Το Σάββατο, 13/03/2021, στις 12.00, στην πλ. Αγοράς, διαδηλώνουμε απέναντι στην εγκληματική κρατική και ευρωπαϊκή πολιτική και τον άνισο, αισχρό πόλεμο ενάντια στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, ενάντια σε ανθρώπους που τα βάζουν με πάνοπλους στρατούς για να εφαρμόσουν στην πράξη το δικαίωμα για ζωή και ελευθερία ως πανανθρώπινα και θεμελιώδη δικαιώματα.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τα ρατσιστικά εγκλήματα του Έβρου, κατεβαίνουμε στο δρόμο για να εναντιωθούμε στη στρατιωτική διαχείριση της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και στα απάνθρωπα εγκλήματα που γίνονται: δολοφονίες και βίαιες-παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα, εγκλεισμός της προσφυγιάς σε στρατόπεδα με θλιβερές συνθήκες διαβίωσης, παραβιάσεις του ασύλου μέσα από τις πρόσφατες διακρατικές συμφωνίες, εξώσεις από την προσφυγική στέγη, αποκλεισμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεία, ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της διάσωσης, ναυάγια…

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ,ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!! نعيش معاً، نحن نقاتل معاً.

Ελευθερία μετακίνησης

Ίσα δικαιώματα για ντόπιους και μετανάστ(ρι)ες

Πρόσβαση σε υγεία παιδεία, στέγη, εργασία για όλους-ες!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ