21.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Διαδήλωση την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στα πλαίσια του αποκλεισμού της Βάσης – Διεθνές ενδιαφέρον για τις κινητοποιήσεις [φωτός]

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες πολίτες παραμένουν στο σημείο του αποκλεισμού λίγο μετά το χωριό Στέρνες και δε σκοπεύουν να γυρίσουν σπίτια τους. Έχουν στήσει τις σκηνές τους αλλά σκοπεύουν να κοιμηθούν αργά, αφού στο χώρο τώρα έχουν στηθεί αυτοσχέδιες ψησταριές, ήδη υπάρχει πρόγραμμα με ξένα και ελληνικά τραγούδια ενώ αργότερα, αναμένεται να υπάρξει και παραδοσιακή μουσική.
Πάντως, αν και ο κόσμος το διασκεδάζει, ο αποκλεισμός συνεχίζεται κανονικά και γι’ αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που ξεκίνησε περίπου στις 19.30, συζήτησαν για τις διαθεσιμότητες καθώς και τις βάρδιες που θα φυλάνε τον δρόμο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαδήλωση την Κυριακή στις 7 το απόγευμα

Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης πορείας προς τις εγκαταστάσεις της Βάσης στο Μαράθι και αποφασίστηκε να γίνει διαδήλωση στις 7 το απόγευμα την Κυριακή. Πριν όμως από τη διαδήλωση, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για επικύρωση της απόφασης αυτής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διεθνές ενδιαφέρον για τον αποκλεισμό

Να σημειώσουμε ότι από το χώρο του αποκλεισμού έχουν περάσει δημοσιογράφοι από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και κανάλια ενώ πολλές είναι οι αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

IMG_3608

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις Στέρνες βρέθηκαν ρεπόρτερ από το Euronews, το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο RUPTLY και από το RTL ενώ εκεί βρίσκεται και σκηνοθέτης από τη Γαλλία που γυρίζει ντοκιμαντέρ για τις αντιδράσεις των Κρητικών για τα χημικά.

IMG_3609

Συζητήσεις και ενημερώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι, το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου έχει εξασφαλίσει ότι στο χώρο θα υπάρχει νερό, εθελοντές νοσηλευτές και χώρος με σκιά για τις ώρες που ο ήλιος “καίει”.

IMG_3627

Στον χώρο του αποκλεισμού γίνονται διαρκώς συζητήσεις και ενημερώσεις. Συζήτηση-ενημέρωση θα γίνει επίσης και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν. Και για την Κυριακή έχει ήδη προγραμματιστεί μουσική βραδιά.

"google ad"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο χώρο του αποκλεισμού βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ρεθύμνου με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Κριτσωτάκης, ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκης, οι δήμαρχοι Ανωγείων κ. Καλλέργης, Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, Σφακίων κ. Πολάκης αλλά και ο πρώην δήμαρχος Ινναχωρίου κ. Κουκουράκης. Πάντως, επειδή ο αποκλεισμός ήταν όλη τη μέρα πιθανολογούμε πως και άλλοι βρέθηκαν εκεί δίχως να τους έχουμε αντιληφθεί.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ