16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συναντώνται στην Κρήτη για το Διεθνές Συμπόσιο για τους Αλευρώδεις

Ημερομηνία:

Διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Διεθνές Συμπόσιο για τους Αλευρώδεις «First International Whitefly Symposium» που θα πραγματοποιηθεί στις 20-24 Μαΐου 2013 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.Το Συμπόσιο που αφορά στους αλευρώδεις, τους σημαντικότερους εντομολογικούς εχθρούς καλλιεργειών παγκοσμίως (κοινώς ονομαζόμενους ως πετάρι ή άσπρα μυγάκια) και τις τελευταίες εξελίξεις των επιστημονικών ερευνών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, διοργανώνεται από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και φέρει την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Διεθνές Συμπόσιο για τους Αλευρώδεις αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200 επιστήμονες και ερευνητές. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 33 χώρες από τέσσερις ηπείρους – Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Ωκεανία.

Ανάμεσα τους, δύο καταξιωμένοι επιστήμονες από το χώρο της Περιβαλλοντικής Επιστήμης θα παραθέσουν τις κύριες ομιλίες του Συμποσίου. Πρόκειται για τους επίσημους κύριους προσκεκλημένους ομιλητές: Prof. George K. Roderick από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και Dr. Paul De Barro από τον Κοινοπολιτειακό Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation – SCIRO) της Αυστραλίας.

Ο Prof. Roderick θα παρουσιάσει την επίδραση που έχει η παγκόσμια κλιματική αλλαγή στις συνεχώς αυξανόμενες βιολογικές εισβολές από τον αλευρώδη, ενώ ο Dr. De Βarro θα προσπαθήσει να αναλύσει το φαινόμενο των αλευρωδών επιδιώκοντας να πετύχει την καλύτερη κατανόηση του και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του εχθρού.

Η δυναμική της διοργάνωσης έγκειται, μεταξύ άλλων, στο πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα και το σύνολο των επιστημονικών προφορικών και αναρτημένων διαλέξεων από ομιλητές με διεθνή αναγνώριση οι οποίες ανέρχονται σε 169 (69 προφορικές και 100 αναρτημένες). Το Συμπόσιο θα παρακολουθήσουν ερευνητές και επαγγελματίες του γεωργικού κλάδου, στελέχη επιχειρήσεων φυτοπροστασίας της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Συμπόσιο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Φαιστού, ενώ το Bill & Melinda Gates Foundation χρηματοδοτεί τη συμμετοχή στο Συμπόσιο Αφρικανών Επιστημόνων και Ερευνητών, αλλά και τη φροντίδα νεογνών και παιδιών, των οποίων οι μητέρες θα συμμετέχουν στις εργασίες του Συμποσίου. Το Συμπόσιο στηρίζουν οι χορηγοί του / Πλατινένιος χορηγός: Dupont, Χρυσοί χορηγοί: Sumitomo Chemical, Bayer CropScience, Syngenta-Bioline, Dow – Elanco Hellas και Ασημένιοι χορηγοί: Hazera Hellas, Biobest.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα www.whitefly.gr ή να απευθυνθούν στην ARTION Conferences & Events στα τηλ. 2310257814, 2310272275 και στο e-mail whitefly@artion.com.gr.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΝΚΑ: 20% πιο ακριβό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος – Στα 178,85 ευρώ για 4 άτομα

Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποδεικνύεται σημαντικά ακριβότερο σε σχέση με πέρσι,...

«Δεν είχε δικαίωμα στη σιωπή»: Τι πραγματικά συνέβη με τον «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού ως «Φραπές», στην...