14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Διακρίθηκαν προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου στον ετήσιο παγκόσμιο διαγωνισμό Hack The Box UniCTF 2022

Ημερομηνία:

Οι προπτυχιακοί φοιτητές Οδυσσέας Σταύρου, Δημήτριος Αγγέλου, Σταύρος Δαμιανάκης, Γεώργιος Κονοφάος και Σταύρος Τσιαμπόκαλος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) και μέλη της Ομάδας Κυβερνοασφάλειας TUCsec του Πολυτεχνείου Κρήτης έλαβαν μέρος στον ετήσιο παγκόσμιο διαγωνισμό του Hack the Box για πανεπιστήμια, UniCTF 2022, στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022 και κατέκτησαν την 10η θέση παγκοσμίως (ανάμεσα σε 950 ομάδες και 4.500 παίκτες) και ταυτόχρονα την 1η θέση στην Ελλάδα (με συμμετοχές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην 100άδα).

Τη δεκάδα της κορυφής απαρτίζουν οι παρακάτω ομάδες:

 

Ο διαγωνισμός Hack the Box UniCTF είναι ετήσιος, διεξάγεται από το 2019 και είναι αποκλειστικά για πανεπιστήμια. Ο διαγωνισμός του 2022 ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 15:00 και τελείωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στις 21:00. Περιείχε 22 ασκήσεις από τις οποίες οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έλυσαν τις 16, συγκεκριμένα όλες τις ασκήσεις από τις κατηγορίες των Forensics, FullPwn, και Cloud.

 

Η σημαντική αυτή διεθνής επιτυχία έρχεται σε συνέχεια διαρκούς παρουσίας και διακρίσεων φοιτητικών ομάδων της Σχολής ΗΜΜΥ σε διαγωνισμούς πληροφορικής και μηχανικής.

Σχετικό link: https://ctftime.org/event/1825

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...