26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Διαμαρτυρία έξω από τα Ambassador’s υπέρ της κατάληψης Rosa Nera και ενάντια στην εκμίσθωση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα περίπου στις 19.30 το απόγευμα από ομάδα περίπου 60 πολιτών έξω από το ξενοδοχείο Ambassador’s στο Ενετικό Λιμάνι.

Η διαμαρτυρία είχε ειρηνικό χαρακτήρα, υπέρ της κατάληψης η οποία στεγάζεται στο κτίριο της Μεραρχίας, το οποίο το Πολυτεχνείο Κρήτης σκοπεύει να το παραδώσει στην εταιρεία Belvedere κοινών συμφερόντων με το ξενοδοχείο Ambassador’s  ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Έξω από το ξενοδοχείο μοιράστηκε κείμενο γραμμένο στα Αγγλικά το οποίο αναφερόταν στην υπόθεση της εκμίσθωσης των κτιρίων ενώ μετά το τέλος της διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του παλιού λιμανιού.

Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τρία από τα πιο ιστορικά κτίρια της πόλης των Χανίων δίνονται σε μία εταιρεία “κέλυφος” που θέλει να τα μετατρέψει σε boutique ξενοδοχεία.

Μετά από μία αναφορά στο κτίριο της Μεραρχίας όπου στεγάζεται η κατάληψη τα τελευταία 13 χρόνια, των δράσεων και του τρόπου λειτουργίας της, με ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοξενία προσφύγων αλλά και κοινωνικών ομάδων που πραγματοποιούν συνελεύσεις ή δράσεις στους χώρους της, στο κείμενο δίνεται βαρύτητα στην ακραία τουριστικοποίηση της πόλης των Χανίων όπου τα πάντα πλέον στοχεύουν στην ικανοποίηση των τουριστικών αναγκών:

“Οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευθεί, σπίτια έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία, οι μισθοί όμως σε δουλειές στον τουριστικό τομέα πέφτουν, ενώ οι ώρες εργασίας αυξάνονται”.

Για να καταλήξει:

“Σε μία πόλη που υποφέρει από την υπερ-τουριστικοποίηση που θέτει στον περιθώριο τους ντόπιους, αρνούμαστε να παραδώσουμε τις ζωές μας, τις γειτονιές μας, την κατάληψή μας και να την αφήσουμε να μετατραπεί σε άλλο ένα χώρο που θα εκμεταλλευθεί η τουριστική βιομηχανία”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...