19.8 C
Chania
Thursday, October 17, 2024

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Ημερομηνία:

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο, με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού με εργάζεται με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκαν με τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, του κατέθεσαν τα αιτήματά τους και απαίτησαν άμεση απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.

Δήλωση Σταυρούλας Φουντά , μέλος ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

«Σήμερα, που οι συνάδελφοί μας υγειονομικοί βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για να υπερασπιστούν τη δημόσια και δωρεάν υγεία, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ είμαστε πλάι τους. Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη την επίθεση που κάνει η κυβέρνηση στο δικαίωμά μας για υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν υγεία, ψυχική υγεία και απεξάρτηση.  Γιατί ζούμε την ίδια πραγματικότητα, που λέει ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν αφήσει τραγικά υποστελεχωμένο το ΚΕΘΕΑ όλα αυτά τα χρόνια, παρότι οι εργαζόμενοι στο πεδίο των εξαρτήσεων προειδοποιούν ότι τα αιτήματα για θεραπεία αυξάνονται, οι εξαρτήσεις γιγαντώνονται.

Αυτή τη πολιτική συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, που πριν λίγους μήνες ψήφισε το διαλυτικό νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, καταργώντας το ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς απεξάρτησης της χώρας και ανοίγοντας το δρόμο σε ιδιώτες επιχειρηματίες να κάνουν την απεξάρτηση πεδίο κερδοφορίας. Και ενώ ο Υπουργός Υγείας υποσχόταν από τα έδρανα της Βουλής ότι κανένας θεραπευόμενος δεν θα χάσει την θεραπεία του, ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του, μόλις τρείς μήνες μετά, πάνω από τους μισούς εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ετοιμάζονται να χάσουν τη δουλειά τους. Οι συμβάσεις με ΕΣΠΑ που λήγουν τέλη του έτους δεν προβλέπεται να ανανεωθούν, ολόκληρες Μονάδες του ΚΕΘΕΑ απειλούνται με κλείσιμο και το Υπουργείο επιμένει να μην δίνει καμία απολύτως ξεκάθαρη απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων».

Σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ΕΣΠΑ αιτούνται:

  • Την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με την έκδοση απόφασης που να διασφαλίζει την συνέχιση των υφιστάμενων υπηρεσιών μέσω ΕΣΠΑ 2021-2017 και έπειτα την χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ήταν και η δέσμευση του Υπουργείου, χωρίς καμία διακοπή στη σχέση εργασίας του προσωπικού.
  • Την διασφάλιση ότι το προσωπικό που εργάζεται στο φορέα με προγράμματα ΕΣΠΑ θα παραμείνει στην εργασία του με σταθερή σχέση εργασίας και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άλλωστε οι ανάγκες της κοινωνίας για αναβαθμισμένες δωρεάν και δημόσιες υπηρεσίες πρόληψης και απεξάρτησης δεν μπορούν να βασίζονται σε προσωρινά προγράμματα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: 59 νέα περιστατικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο – Τι πρέπει να ξέρετε

Το Νοσοκομείο Χανίων αναμένεται να επαναξιολογήσει την Παρασκευή την...

Προσβάσιμο για τους επισκέπτες την Παρασκευή το Φαράγγι της Σαμαριάς

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει...