14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Μαθητες και ΕΛΜΕ ετοιμάζουν “υποδοχή” στον Λοβέρδο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Υποδοχή ετοιμάζουν μαθητές και καθηγητές στον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Χανιά. Ο Ανδρεας Λοβέρδος θα παρευρεθεί στα Χανιά και θα απευθύνει χαιρετισμό σε πνευματικό μνημόσυνο στην ΟΑΚ εις μνήμη και τιμή προς τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο την προσεχή Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και με αυτή την ευκαιρία μαθητές και καθηγητές ετοιμάζουν διαμαρτυρία.

Μάλιστα, σε σχετικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το “συντονιστικό μαθητών Χανίων” ενημερώνει ότι την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς και από εκεί οι διαμαρτυρόμενοι θα κατευθυνθούν με πούλμαν έξω από την Ορθόδοξο Ακαδημίας Κρήτης οπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός! Όπως σημειώνουν, σκοπός τους είναι:

“Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό παιδείας, αφού δε θέλουν να μας ακούσουν να μας φοβηθούν! Γιατί μαζί με το «νέο λύκειο» που μας φτιάχνουν θα στείλουμε κι αυτούς στον αγύριστο!”

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών των Χανίων, έχει ως εξής:

“Εν απουσία της δημοκρατίας και της ελευθερίας στον τόπο μας, με μισθούς πείνας, ανεργία και κοινωνικές ανισότητες, έρχεται να προστεθεί στα προβλήματά μας η κατάργηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου. Με το «νέο λύκειο», η γνώση γίνεται ιδιωτικό αγαθό των πλούσιων, ενώ το μέσο νοικοκυριό καλείται να πληρώσει πολλά ώστε το παιδί να προχωρήσει στη διαλυμένη πλέον τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν τεράστια κενά σε καθηγητές και βιβλία σε όλα τα λύκεια της χώρας, ώστε η ύλη που δεν δίνεται εγκαίρως να μην ολοκληρώνεται ποτέ. Με την τράπεζα θεμάτων εκτονώνεται το άγχος των μαθητών και ενισχύεται η παραπαιδεία…

Καλούμε σε πανεκπαιδευτική προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς, ώρα 5 τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, και από εκεί με πούλμαν στο Κολυμπάρι και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, όπου θα παραβρεθεί ο υπουργός παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό παιδείας, αφού δε θέλουν να μας ακούσουν να μας φοβηθούν! Γιατί μαζί με το «νέο λύκειο» που μας φτιάχνουν θα στείλουμε κι αυτούς στον αγύριστο!

Παλεύουμε αποφασιστικά, μαχητικά και με διάρκεια για:

Ανατροπή της χούντας-κυβέρνησης. Εξέγερση για να τους διώξουμε και να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας τα όνειρά μας!

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”.

Και η ΕΛΜΕ Χανίων στηρίζει την κινητοποίηση

Συμμετοχή στην συγκέντρωση που οργανώνεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, αποφασίστηκε και από την ΕΛΜΕ Χανιων κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.

"google ad"

Σύμφωνα με την απόφαση στα πλαίσια της δράσης θα γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 17:00 όπου και θα υπάρχει λεωφορείο για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών.

Για το ωράριο των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων

Παράλληλα η ΕΛΜΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το ωράριο των υπευθύνων σχολικών εργαστηρίων:

«Το ΥΠΑΙΘ για τη φετινή χρονιά δεν εξέδωσε τη συνήθη εγκύκλιο για τον ορισμό Υπεύθυνων Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (ΥΣΕΦΕ) στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντί γι’ αυτήν υπογείως και σιωπηρά δίνει εντολές σε στελέχη της εκπαίδευσης να αφαιρούν από το υποχρεωτικό ωράριο των ΥΣΕΦΕ το 3ωρο που διαθέτουν οι συνάδελφοι από το υποχρεωτικό τους ωράριο για την ασφαλή, απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών, αν και από το νόμο αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση, τον εφοδιασμό και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους σε κάθε σχολείο. Σε κάποιες περιπτώσεις η ίδια τακτική ακολουθείται και για τους Υπεύθυνους των Εργαστηρίων Η/Υ (ΣΕΠΕΗΥ).

Αυτό το “κουτσούρεμα” και συνάμα η καταστρατήγηση του ωραρίου αρκετών ΥΣΕΦΕ και μερικών ΣΕΠΕΗΥ βρίσκει κάλυψη από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο οποίος, αν και γνωρίζει την κείμενη νομοθεσία και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ, στη συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10/12/2014, όταν συνεδρίαζε το ΠΥΣΔΕ, επέμεινε στην αυθαιρεσία της αφαίρεσης του 3ωρου από τους ΥΣΕΦΕ ή σε όποιο άλλο μέτρο θα έκρινε ο ίδιος σκόπιμο (sic) για την κάλυψη των κενών των σχολείων σε διδακτικές ώρες που δημιουργεί η πολιτική των μη διορισμών στην εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα επέμεινε σε μια διοικητική στάση πίεσης σε συναδέλφους να προσφέρουν στα σχολεία “εθελοντική εργασία”, δηλαδή υπερωριακή απασχόληση και μάλιστα χωρίς αμοιβή ή και παρά τη θέλησή τους, προφανώς στοχεύοντας στο να εξοικονομηθούν χρήματα και διδακτικές ώρες και να καλυφθούν εκ των ενόντων τα κενά ελαχιστοποιώντας τις αναγκαίες προσλήψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Πέρα όμως από τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα που  ρίχνονται στον καιάδα της λιτότητας και των περικοπών, σοβαρές είναι και οι συνέπειες για το ίδιο το μάθημα της Πληροφορικής και των Φυσικών Επιστημών, όπως διδάσκεται στο διαβόητο “Νέο Λύκειο”. Αντί το ΥΠΑΙΘ να “αλφαβητίζει” υπολογιστικά στα εργαστήρια των σχολείων τους μαθητές και να προωθεί την εργαστηριακή εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, που άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους (με τη ίδρυση εργαστηρίων όπου αυτά δεν υπάρχουν, την στελέχωση, εξοπλισμό και λειτουργική αναβάθμιση των υπαρχόντων, την εκπαίδευση του προσωπικού κλπ) επιχειρεί την κατάργησή τους υπονομεύοντας ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των ΕΚΦΕ, γιατί αυτά απαιτούν δαπάνες που η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει, μιας και προτάσσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ακολουθεί πειθήνια τις εντολές Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. διαλύοντας και με την υποχρηματοδότηση κρίσιμες κοινωνικές δομές (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ).

Αυτή είναι μία μόνο πλευρά του ψευδεπίγραφου “Νέου Λυκείου” της αμάθειας, του κατακερματισμού και εργαλειοποίησης των γνώσεων, της στείρας παπαγαλίας και των αλλεπάλληλων εξεταστικών φραγμών, τελικά της φτηνής κατάρτισης-μαθητείας και των χορηγών που απαιτεί τον “εθελοντισμό”, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά και την υποταγή των εκπαιδευτικών, για να λειτουργήσει.

Φτάνει πια!

  • Απαιτούμε άμεσα να εφαρμοστεί ο ίδιος ο νόμος του ΥΠΑΙΘ για το ωράριο των ΥΣΕΦΕ που προβλέπει 3ωρο εργαστηριακών ασκήσεων ενσωματωμένο στο υποχρεωτικό ωράριο. Τα αντίστοιχα πρέπει να ισχύσουν και για τους ΣΕΠΕΗΥ.
  • Απαιτούμε άμεσα να διοριστούν εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Είναι πρόκληση να πιέζονται συνάδελφοι να παίρνουν υπερωρίες παρά τη θέλησή τους, όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι που αναζητούν δουλειά.
  • Διεκδικούμε τους αναγκαίους πόρους για τη γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και των αναγκαίων υποστηρικτικών δομών της. Απαιτούμε να δοθεί το 5% του προϋπολογισμού για την Παιδεία κόντρα στην πολιτική της λιτότητας και των περικοπών.
  • Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που να χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, όλη τη γνώση!»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...