22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διαμαρτυρίες και από τουρίστες στα Χανιά για τον τρομερό θόρυβο από τις χαμηλές πτήσεις των αεροπλάνων

Ημερομηνία:

“Οργή του Ποσειδώνα” ήταν ο τίτλος της Διμερούς Διακλαδικής Συνεκπαίδευσης Ελλάδας-ΗΠΑ όμως υπάρχει και η “οργή των τουριστών”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας βρέθηκε στα Χανιά για να συμμετάσχει στο εμπορικό σόου παρουσίασης των νέων οπλικών συστημάτων που αγόρασε η χώρα “από το υστέρημα των Ελλήνων“, για να γίνει “η πιο ισχυρή που είδαμε ποτέ”. H παρουσίαση έγινε την ημέρα των «Διακεκριμένων Επισκεπτών» της Διμερούς Διακλαδικής Συνεκπαίδευσης Ελλάδας-ΗΠΑ με το πομπώδες όνομα «Οργή του Ποσειδώνα» (POSEIDON’S RAGE 22).

Το σόου πραγματοποιήθηκε στη Βάση της Σούδας που διαρκώς επεκτείνεται, παρουσία και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά, του αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη.

Βεβαίως, η επέκταση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στα Χανιά σημαίνει και πολλαπλασιασμό των πολεμικών ασκήσεων….

Τα Χανιά έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο πεδίο βολής δοκιμής νέων οπλικών συστημάτων στη γη, στον αέρα, στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα πέραν της μόλυνσης – για την οποία καμία μέτρηση δε γίνεται – είναι και στο επίπεδο της ηχορύπανσης που είναι έντονη και όλο και πιο συχνή σε όλο σχεδόν το φάσμα του νομού αλλά με πιο μεγάλη ένταση στο Ακρωτήρι.

Κατά την διάρκεια τη άσκησης “Η Οργή του Ποσειδώνα” (μοιάζει με τίτλο ταινίας b-movie από τη δεκαετία του ’50) οι χαμηλές πτήσεις των αεροπλάνων F-35 τα οποία έσπαγαν το φράγμα του ήχου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία τόσο στους ντόπιους όσο και κυρίως στους επισκέπτες που δε γνώριζαν ότι όλοι αυτοί οι εκκωφαντικοί θόρυβοι εμπεριέχονταν στο πακέτο των διακοπών που έκλεισαν.

Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία που έφτασε στη εφημερίδα μας με οικογένεια από την Αγγλία που νοικιάζει σπίτι στην περιοχή των Κουνουπιδιανών. Μην αντέχοντας τον θόρυβο απαίτησε να φύγει από το σπίτι.

Οι ιδιοκτήτες εξήγησαν ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην περιοχή και αφορά όλο τον νομό και εξήγησαν ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη στρατιωτική άσκηση. Τελικώς με τα πολλά οι επισκέπτες αποφάσισαν να παραμείνουν όμως σημείωσαν ότι νοιώθουν εξαπατημένοι επειδή δεν είχαν καμία ενημέρωση από το τουριστικό γραφείο για την πιθανότητα στρατιωτικών ασκήσεων.

Είπαν επίσης ότι οι εκκωφαντικοί θόρυβοι θα είναι κάτι που θα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν σε ποιο μέρος θα πάνε διακοπές.

Προφανώς, ουδείς επιλέγει να πάει διακοπές για να τεντωθούν τα νεύρα του… ακούγοντας άγνωστες εκρήξεις που κάνουν το σπίτι όπου μένει να σείεται…

Αυτά, ας τα σκεφτούμε σοβαρά. Για ένα νομο ο οποίος επενδύει βαθιά στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, μοιάζει παράδοξο να μην υπάρχει καμία αντίδραση από τους τουριστικούς φορείς.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο παράδοξο στον τόπο μας…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ