25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

“Διαμαρτυρόμαστε για την ανικανότητα”: Και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου αντιδρούν για το Πειραματικό Λύκειο

Ημερομηνία:

Ψήφισμα έδωσαν στη δημοσιότητα οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου με το οποίο εκφράζουν την απόλυτη συμπαράστασή τους στους γονείς και τους καθηγητές που αντιδρούν στη μετατροπή σχολείου των Χανίων σε Πειραματικό Λύκειο.

Στο ψήφισμα αναφέρουν τα εξής:

Διαμαρτυρόμαστε για την ανικανότητα σχεδιασμού μιας βιώσιμης λύσης για την λειτουργία Πειραματικού Λυκείου χωρίς να πειραχθούν τα υφιστάμενα Λύκεια, γεγονός που έχει προκαλέσει πρωτοφανή αναστάτωση στον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας διαταράσσοντας την ηρεμία αλλά και την καθημερινότητα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου μας.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα άμεσα εμπλεκόμενα σχολεία που απειλούνται με κατάργηση σε οποιαδήποτε περιοχή των Χανίων.

Συμπορευόμαστε με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές και συναδέλφους, αλλά και με τους γονείς και κηδεμόνες, προκειμένου να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια «τακτοποίησης» του ζητήματος με αυθαίρετο εκτοπισμό μαθητών και καθηγητών κάποιου σχολείου, προκειμένου να υπάρξει στέγη για το Πειραματικό.

Εκφράζουμε την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να διδάσκουμε αξιοπρέπεια και σεβασμό όχι μόνο μέσα στις αίθουσες αλλά και έξω από αυτές και η παρούσα συγκυρία αποτελεί ιδανική ευκαιρία:

– υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών να είναι μαθητές στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς τους χωρίς καμία εξαίρεση.

– απαιτούμε από την Πολιτεία να επιδείξει την απαιτούμενη ηθική στάση και να βρει λύση για το Πειραματικό Λύκειο χωρίς αυτή να λειτουργήσει εις βάρος κανενός.

Οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου

Μπαλαντίνος Μιχάλης

Μαρινάκη Ειρήνη

Μαγουλά Φρόσω

Τζαμπαζάκη Καλλιόπη

Κτιστακη Μαρία

Αλεξίου Νίκος

Βολάνη Κατερίνα

Λεμόνη Αθανασία

Κοκκινάκη Κατερίνα

Σφακιωτάκη Σταυρούλα

Λεντάρης Αλέξης

Παπακυργιάκη Αθηνά

Αποστολάκη Βάσω

Κουτζαμπέση Ευγενία

Μηλιαρά Ελένη

Αρετάκη Ελένη

Καλλιοτζή Κατερίνα

Κύρου Αλεξάνδρα

Βουμβουλάκη Αικατερίνη

Παπουτσάκης Στέλιος

Μενιουδάκης Μιχάλης

Πανούλας Παναγιώτης

Γραφανάκης Γιώργος

Βολικού Μαρία

Σταθοπούλου Μαρία

Φουντούκη Σουλτάνα

Τσούνια Αρετή

Κτιστακη Μαρία

Μανασάκη Αναστασία

Κρεμμυδά Σοφία

Γυπάκη Αικατερίνη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ