24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση μηχανικού του Δήμου Χανίων παρά την άριστη βαθμολόγησή του κατά την αξιολόγηση

Ημερομηνία:

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων:

Ύστερα από την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17-04-2024 αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη σε συνάδελφο Μηχανικό, υπάλληλο του Δήμου από το 2009, που υπηρετούσε από το 2017 στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, και που μετατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς να ερωτηθεί και παρά τη θέληση του στο Τμήμα Αυθαιρέτων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

Για τη μετακίνηση του αυτή η Διοίκηση του Δήμου πρόβαλε σαν αιτία τις μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό στο εν λόγω τμήμα. Μόνο που στο ψηφιακό οργανόγραμμα του Δήμου, κατά τη στιγμή της μετακίνησης, από τις 8 θέσεις, μόνο μια φαίνεται κενή και αυτή καλύπτεται άτυπα από υπάλληλο άλλου Τμήματος, ενώ καμία από τις 8 αυτές θέσεις δεν απαιτεί τυπικά προσόντα μηχανολόγου μηχανικού.

Από την άλλη, η Τεχνική Υπηρεσία μένει με ένα δυσαναπλήρωτο κενό, μια και ο συγκεκριμένος υπάλληλος ασχολούνταν με την εκπόνηση και την επίβλεψη πλήθους μελετών καθώς και την επίβλεψη έργων του Δήμου, τα οποία θα επιφορτίσουν τους εναπομείναντες και ήδη βαρυφορτωμένους υπαλλήλους. Κι αυτό παρά την αρίστη βαθμολογία του από την πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση για όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, και εξίσου σημαντικό, στο Τμήμα Μελετών προβλέπονται 5 οργανικές θέσεις μηχανολόγου και τώρα είναι καλυμμένη μόνο μια (συνολικά από τις 36 θέσεις στο οργανόγραμμα του Τμήματος 11 είναι κενές).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η μετακίνηση αυτή δεν υπηρετεί τα πλαίσια της ορθής διαχείρισης του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου και ζητάμε την τοποθέτηση του συναδέλφου μας σε μια θέση συμβατή με τα τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα.

Ζητάμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να στελεχώνονται επαρκώς οι υπηρεσίες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...