20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες του Κουμ – Καπι για την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων

Ημερομηνία:

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες του Κουμ Καπί από την απόφαση του Δήμου Χανίων να αυξήσει τα τέλη των κοινόχρηστων χώρων.

Μάλιστα, για τον λόγω αυτό θα δώσουν συνέντευξη στα ΜΜΕ την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημερι στο πλάτωμα του Κουμ Καπί στην οδό Ηπείρου.

Σε σχετική επιστολή αναφέρουν τα εξής:

Με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων με την αύξηση κατά 200% των τελών για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, οι καταστηματάρχες του Κουμ Καπί εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας.

Σε μία περιοχή όπου η μόνη αισθητική αναβάθμιση που βλέπουμε κάθε χρόνο είναι να βάφονται τα σκουριασμένα κάγκελα του παραλιακού μετώπου, σε μία περιοχή που το μόνο που ακούει εδώ και χρόνια είναι λόγια και μελέτες δίχως πράξεις, σε μία περίοδο που καλούμαστε να “συνέλθουμε” από την πανδημία και την κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων μας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων αποφάσισε να αυξήσει σε 60 ευρώ/τ.μ. από 20 ευρώ/τ.μ. την τιμή για τον χώρο που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματά μας.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΛΤΧ, κ. Μανώλη Κοτσιφάκη, του εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας για την άδικη απόφαση που πήρε ομόφωνα το συμβούλιο του ταμείου.

Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι η καθαριότητα στην περιοχή είναι προβληματική, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει μετά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Τσουπάκη σε συνάντησή μας μαζί του.

Το Κουμ Καπί έχει ανάγκη να προχωρήσει η μελέτη της ανάπλασης και να αλλάξει η εικόνα της περιοχής. Χρόνια ακούμε ότι δεν μπορούν να δαπανηθούν χρήματα για ουσιαστικά έργα επειδή θα πάνε χαμένα μόλις πραγματοποιηθεί η ανάπλαση και γκρεμιστεί η υπάρχουσα υποδομή της περιοχής. Και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουμε. Οι επιχειρηματιες της περιοχής με ευχαρίστηση θα πληρώσουμε τα τέλη που μας αναλογούν. Μέχρι τότε όμως και δεδομένων των συγκυριών ζητάμε μια δίκαιη μεταχείριση από το ΔΛΤΧ καθώς αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την αδιανόητη αύξηση των τελών. Ζητάμε από ΔΛΤΧ να = αναθεωρήσει την απόφαση του και να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν.

Δεδομένης δε της μικρής σεζόν για την περιοχή μας σε σύγκριση με άλλα σημεία της πόλης, η κατάσταση δυσκολεύει περαιτέρω για όλους μας. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στην ανατολική πλευρά του Κουμ Καπί όπου θα αντικρίσει πολλά κλειστά καταστήματα.

Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας να επιστρέψει το τέλος των 20 ευρώ/τ.μ., τότε επιφυλασσόμαστε για την διεκδίκησή του με κάθε νόμιμο μέσο. Παράλληλα, διεκδικούμε για τη γειτονιά μας πράγματα που για άλλες περιοχές των Χανίων είναι αυτονόητα, όπως συστηματική καθαριότητα, εκδηλώσεις και στο Κουμ Καπί, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των σπηλαιώσεων που έχουν προκαλέσει καθιζήσεις, να μπει ένα τέλος στη ρύπανση της θάλασσας του Κουμ Καπί από τους αγωγούς ομβρίων της ΔΕΥΑΧ και να σταματήσουν οι δυσάρεστες οσμές και επιτέλους την έναρξη των έργων ανάπλασης που ακούμε τόσα χρόνια και δεν βλέπουμε τίποτα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...