19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Διανομέας στα Χανιά το νέο θύμα της ασφάλτου – Σωματείο Διανομέων / Delivery Χανίων: «Όχι άλλο αίμα συναδέλφων»

Ημερομηνία:

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 50χρονου ντελιβερά σε νέο τροχαίο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Χανίων, το Σωματείο Διανομέων-delivery Νομού Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο “Όχι άλλο αίμα συναδέλφων στην άσφαλτο – Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, όπου αναφέρει τα εξής:

«Ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, αποδεικνύοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο από τη μία και τα κέρδη των επιχειρήσεων από την άλλη, περνάνε μέσα από την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την ίδια τους τη ζωή , επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο για άλλη μια φορά, το σύνθημα «τα κέρδη τους οι ζωές μας».

Ένας ακόμη νέος συνάδελφός μας, διανομέας, εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με μηχανή που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο, παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για ένα πενιχρό μεροκάματο, βιώνουμε την εντατικοποίηση και σε πολλές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε από το πρωί ως το βράδυ πάνω σε ένα μηχανάκι κάνοντας 2 και 3 δουλειές, καθώς με αυτή την τεράστια ακρίβεια τα χρήματα δε φθάνουν πλέον ούτε για τα βασικά. Υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται ακόμη και ανασφάλιστοι και όλοι αντιμετωπίζουμε την εργοδοτική πίεση στη λογική “… να βγει γρήγορα η παραγγελία και να φύγει η επόμενη”.

Επιπλέον τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια “κοστίζουν” για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν και όλα αυτά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Φυσικά ούτε λόγος για επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας ή εταιρικό μηχανάκι που τις περισσότερες φορές και αυτά είναι κακοσυντηρημένα και την βενζίνη τη βάζουμε από την τσέπη μας!

Η συλλογική και οργανωμένη πάλη για διεκδικήσεις, αποτελεί μονόδρομο στον εργασιακό μεσαίωνα και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές επιχειρήσεις. Διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να δουλεύουμε με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας».

Σημειώνουμε ότι μέλη του σωματείου συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ενώ σχετική αναφορά έγινε και από τον πρόεδρο του Σωματείου, όταν πήρε τον λόγο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...