16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Διαπραγμάτευση παντού: Αντισταθμιστικά οφέλη για τον αγωγό ΤΑΡ ζήτησε ο Λαφαζάνης από τους Αζέρους

Ημερομηνία:

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Αζερμπαϊτζάν, ήταν της πρώτης γνωριμίας,αλλά δεν ήταν εθιμοτυπική. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας πήγε στη χώρα με τη… «φόρα» των διαπραγματεύσεων και ζήτησε «να υπάρξουναντισταθμιστικά oφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του TAP, πράγμα που θα ήταν δίκαιο για τη χώρα μας και ωφέλιμο για τον αγωγό και για όλες τις πλευρές».

Το θέμα έθεσε και στον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν κ. Natiq Aliyev και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TAP κ. Ian Bradshaw. Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Bradshaw έχουν κάτι κοινό… είναι και οι δύο «φρέσκοι» στα πόστα τους. Ο Ian Bradshqw ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του TAP μόλις πριν από 13 ημέρες, την 1η Φεβρουαρίου 2015.

Τους πρωταρχικούς του στόχους στο νέο του ρόλο τους περιέγραψε ως εξής:

«Καθώς το έργο μεταβαίνει στη φάση κατασκευής, θεωρώ πρωτεύουσας σημασίας τη στενή συνεργασία και την ενίσχυση των ήδη καλών σχέσεων και συμμαχιών με τα τοπικά και περιφερειακά ενδιαφερόμενα μέρη και την ευθυγράμμιση των δραστηριοτήτων μας από κοινού με τους αναδόχους και υπεργολάβους για τη διασφάλιση μιας ασφαλούς, αποδοτικής και αποτελεσματικής εκκίνησης».

Ενώ για το πως βλέπει τη συνεργασία με τις χώρες υποδοχής του αγωγού, είχε πει:

«Πρέπει να δημιουργήσουμε με υπευθυνότητα όλες τις αναγκαίες συμμαχίες στις χώρες υποδοχής μας και με τους αναδόχους και τους υπεργολάβους μας, καθώς και με όλους τους άλλους εταίρους σε διεθνές επίπεδο με τους οποίους είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε για την ασφαλή παράδοση του έργου μας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να διασφαλίσω ότι όλοι θα διαθέτουμε κίνητρο για να παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ασφαλή παράδοση και ευελπιστώ να εμπνεύσω ανθρώπους να αγωνιστούν για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Johnson & Johnson: Αποζημιώσεις 6,5 δισεκ. δολαρίων για το φερόμενο ως καρκινογόνο ταλκ

Αποζημιώσεις ύψους περίπου 6,5 δισεκ. δολαρίων θα καταβάλει ο...

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...