28.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Διατηρητέα τα Ταμπακαριά: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή τους!

Ημερομηνία:

Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την αποστολή των σχετικών σχεδίων και εισηγήσεων από την τότε Δημοτική Αρχή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προχώρησε στην κήρυξη 26 κτηρίων της συνοικίας “Ταμπακαρία” ως διατηρητέων, ανοίγοντας το δρόμο για τη συντήρηση, αναπαλαίωση και αξιοποίησή τους.

Για μια πάρα πολύ ευχάριστη εξέλιξη, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης που παραχώρησε σχετική συνέντευξη τύπου, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Ξυνίδη, αναφερόμενος παράλληλα στις πιέσεις που και ο ίδιος προσωπικά είχε ασκήσει στο υπουργείο.

Σύμφωνα με την απόφαση (αριθμ. 283/ ΦΕΚ241/27/ 22 . 01. 2014)  οι ιδιοκτήτες, μπορούν άμεσα να προχωρήσουν σε επισκευή και εκσυχρονισμό των εγκαταστάσεων, με στόχο την αξιοιοποιήσή τους ως “κατοικίες, γραφεία, τουριστικά καταλύματα, πολιτιστικούς χώρους – εκδηλώσεων, καθώς και εστιατόρια – χώρους αναψυχής”.

Για μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμιστεί, έκανε λόγο, ερωτηθείς σχετικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ξυνίδης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για τα κτήρια που έχουν κριθεί διατηρητέα, πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, απαιτείται η έγκριση του συμβουλίου αρχιτεκτονικής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη....

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με...