15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διαφωνεί με τον Μπόρις Τζόνσον περί “τοξικής αρρενωπότητας” Πούτιν η Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας: “Και οι γυναίκες και οι άνδρες είναι ικανοί για τρομερές και φρικτές πράξεις”

Ημερομηνία:

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας υποστήριξε ότι το να αποκαλεί τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία ως αποτελεσμα της «τοξικής αρρενωπότητας» του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί το Κίεβο. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο Πούτιν θα συμπεριφερόταν διαφορετικά στην παγκόσμια σκηνή αν ήταν γυναίκα.

«Δεν προσποιούμαι ότι μπορώ να κάνω μια ψυχολογική ανάλυση του», είπε η Τρας στο Times Radio αυτή την εβδομάδα. «Ούτε νομίζω ότι είναι χρήσιμο γιατί, τελικά, αυτό που πρέπει να βεβαιωθούμε είναι ότι παρέχουμε στους Ουκρανούς όλο τον εξοπλισμό, όλη την πολιτική υποστήριξη που χρειάζονται για να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο».

Ερωτηθείσα εάν οι γυναίκες ηγέτες είναι λιγότερο επιθετικές από τους άνδρες συναδέλφους τους, ο Τρας απάντησε: «Νομίζω ότι και οι γυναίκες και οι άνδρες είναι ικανοί για τρομερές και φρικτές πράξεις».

Το σχόλιο της Τρας ήρθε αφότου ο Τζόνσον πρότεινε αυτή την εβδομάδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα είχε εξαπολύσει έναν «φαινομενικό πόλεμο εισβολής» στην Ουκρανία αν «ήταν γυναίκα». Χαρακτήρισε επίσης τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας».

Ο ίδιος ο Πούτιν απάντησε στους ισχυρισμούς του Τζόνσον, υπενθυμίζοντας πώς η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να πολεμήσουν την Αργεντινή για τα νησιά Φώκλαντ το 1982. «Εδώ είναι μια γυναίκα, που αποφασίζει να ξεκινήσει στρατιωτική δράση», είπε ο Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε επίσης στα σχόλια του Τζόνσον, λέγοντας: «Ο γέρο Φρόιντ θα ονειρευόταν ένα τέτοιο ερευνητικό θέμα κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ