14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διαψεύδει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία τα περί μεταφοράς αδέσποτων σε οίκους ανοχής

Ημερομηνία:

Πριν μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου είχε απασχολήσει τους πολίτες της Κρήτης μία περίεργη υπόθεση όπου άγνωστοι γύριζαν με ένα βανάκι και μάζευαν αδέσποτα ζώα από διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, παριστάνοντας ότι είναι από το Κυνοκομείο Ηρακλείου. Την καταγγελία είχε κάνει το ίδιο το Κυνοκομείο που διάψευσε ότι οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για λογαριασμό του. Οι ζωόφιλοι του Ηρακλείου είχαν ενημερώσει την Εισαγγελία Ηρακλείου και είχε ασκηθεί μήνυση κατά των δύο αγνώστων.

Λίγες ημέρες αργότερα, συνελήφθησαν τρία άτομα, μια υπήκοος Ολλανδίας, ένας Βρετανός και μια Γαλλίδα αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισαν την Ολλανδή στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» , ενώ επιχειρούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό έχοντας μαζί της 5 σκυλιά, σχετικά αδυνατισμένα αλλά σε καλή γενικά κατάσταση.

Το ίδιο είχε συμβεί και στην Αθήνα όπου συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο γερμανίδες καθώς προσπάθησαν να μεταφέρουν προς Μόναχο και Αμβούργο συνολικά δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση.

Η συγκεκριμένη είδηση δημοσιεύτηκε σε ένα μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων ενώ υπάρχουν και δηλώσεις στο protothema.gr του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη ο οποίος εργάζεται στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Καλλιακμάνης ήταν από τα άτομα που χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως έφτασαν πληροφορίες στην αστυνομία ότι κάθε σαββατοκύριακο παρατηρείτο ένα μπαράζ διακίνησης μεταφοράς αδέσποτων σκυλιών από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν συνδεθεί από φιλοζωικούς συλλόγους με πιθανά κυκλώματα διακίνησης ζώων για πειραματόζωα ή ακόμα και για οίκους ανοχής ζώων, παράνομους και νόμιμους, που υπάρχουν σε χώρες της Ευρώπης.

Ανακοίνωση ΠΦΠΟ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι τα ΜΜΕ έχουν παραπληροφορηθεί και ότι απλές υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικών μετατρέπονται σε κακόβουλα σενάρια περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων» που προωθεί αδέσποτα κατοικίδια για πειράματα, κτηνοβασίες.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση με την εξής σημείωση: Στην περίπτωση του Ηρακλείου, δεν υπήρξε καμμία διαδικαδία υιοθεσίας. Άγνωστοι έβαζαν αδέσποτα σκυλιά σε κλούβες ενώ η καταγγελία είχε γίνει από το κυνοκομείο και φιλοζωικούς συλλόγους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πως απλές υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικό μετατρέπονται από τα παραπληροφορημένα ΜΜΕ σε κακόβουλα σενάρια περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων» που προωθεί αδέσποτα κατοικίδια για πειράματα, κτηνοβασίες, κ.α, με την ύποπτη ανοχή των αρμόδιων κρατικών φορέων, που αρνούνται να εφαρμόσουν τις οδηγίες της Ε.Ε βάσει των οποίων μπορεί να υπάρξει πλήρης ιχνηλασιμότητα ανά πάσα στιγμή του που βρίσκεται ένα ζώο που ταξίδεψε στο εξωτερικό.!

Εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου μεθοδευμένης λασπολογίας εκ μέρους μιας μερίδας αρρωστημένων “φιλόζωων” οι οποίοι κατηγορούν νομοταγείς πολίτες ότι διακινούν παράνομα αδέσποτα ζώα και τα στέλνουν για ‘’πειραματόζωα’’, για παραγωγή ‘’λουκάνικων’’, για ‘’διακίνηση ναρκωτικών’’ και πρόσφατα διατείνονται ότι τα στέλνουν και σε οίκους ανοχής προς ‘’ικανοποίηση κτηνοβατών’’.

Βεβαίως καμία από αυτές τις κατηγορίες δεν έχει τεκμηριωθεί διότι απλούστατα οι ανιδιοτελείς εθελοντές που καθημερινά μοχθούν και αφιερώνουν την ζωή τους διασώζοντας κακοποιημένα, δηλητηριασμένα, βαριά τραυματισμένα, εξαθλιωμένα αδέσποτα ζώα από τους αφιλόξενους δρόμους, με τεράστιο ψυχικό, προσωπικό και οικονομικό κόστος, τελώντας το έργο της Πολιτείας και των Δήμων οι οποίοι είναι απόντες διαχρονικά και δεν έχουν τίποτε να κρύψουν από κανέναν.

Τα περισσότερα αδέσποτα ζώα περιθάλπονται αποκλειστικά με χρήματα ευσυνείδητων φιλόζωων οι οποίοι κάνουν έναν αέναο αγώνα να βρουν μια παντοτινή οικογένεια στα αδέσποτα και όχι να τα παρατήσουν και πάλι στο δρόμο όπου το μέλλον τους προδιαγράφεται τραγικό.

"google ad"

Δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για τέτοιες υιοθεσίες όταν μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους με ευκολία στους δρόμους και μια άλλη μερίδα τα κακοποιεί. Οι υπεύθυνοι φιλόζωοι στρέφονται γι αυτούς τους λόγους και προς τα κράτη της Β. Ευρώπης που και φιλοζωική παιδεία έχουν και αυστηρότερους νόμους.

Τα αρρωστημένα σενάρια των «αντιθέτων προς τις υιοθεσίες στο εξωτερικό» με παράλογα και φτηνά επιχειρήματα που προσπαθούν να αμαυρώσουν έντιμους και ευαίσθητους φιλόζωους πολίτες , δεν αντέχουν σε καμιά λογική και συζήτηση.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι όλοι αυτοί οι «αυτόκλητοι» σωτήρες των αδέσποτων ζώων, στην χώρα μας δεν κάνουν τίποτα το θετικό για να βοηθήσουν στο μεγάλο αυτό πρόβλημα της εγκατάλειψης και της ανερχόμενης βίας, αλλά αρέσκονται μόνο να προωθούν μια ανελέητη συκοφαντική δυσφήμιση καθισμένοι αναπαυτικά στις πολυθρόνες τους και πίσω από τον υπολογιστή τους, εναντίον πραγματικών φιλόζωων που μάχονται σκληρά για να βελτιώσουν τις τραγικές συνθήκες της διαβίωσης των ζώων στην Ελλάδα.

Ως που θα φτάσει λοιπόν αυτός ο παραλογισμός και διασυρμός, αυτή η διχόνοια που καλλιεργούν κάποιοι μέσα στο Φιλοζωικό Κίνημα; Γιατί αντί να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις προς τον κόσμο και να αναχαιτίζουν το δύσκολο έργο των ανθρώπων που προστατεύουν ανυπεράσπιστα ζώα δεν επιδιώκουν την συσπείρωση όλων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων; Τελικά ποιος είναι ο στόχος αυτής της ύπουλης επίθεσης, γιατί πρέπει οι «καλοί» να φαίνονται «κακοί» σε αυτήν την παράλογη ιστορία;
Καίρια ερωτήματα που δεν απασχολούν δυστυχώς την Πολιτεία και ορισμένα ΜΜΕ.

Ωστόσο το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων και άλλων ζώων ανθεί στην χώρα μας. Χιλιάδες εισαγωγές καθαρόαιμων ζώων από το εξωτερικό με πλαστά ή καθόλου έγγραφα που πολλές φορές έχουμε καταδείξει, ενώ αμέτρητοι παράνομοι εκτροφείς ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα σε πρόχειρες εγκαταστάσεις σωστά κολαστήρια, ζώα από όλες τις φυλές. Χιλιάδες αγγελίες κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο για την πώληση αυτών των ζώων. Οι πολέμιοι όμως των υιοθεσιών στο εξωτερικό δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα αλλά ούτε και με τις καθημερινές κακοποιήσεις ζώων.

Δυστυχώς και τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ έχουν την ίδια αντιμετώπιση και σπεύδουν να συλλάβουν και να εξευτελίσουν ξένους και Έλληνες φιλόζωους ως εγκληματίες χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τον Νόμο και τις εγκυκλίους της Ε.Ε για τις μη εμπορικές μεταφορές των κατοικίδιων ζώων, επικαλούνται δε εγκυκλίους που έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια.

H Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι θα καταγγείλει τις κατασκευασμένες αυτές αθλιότητες και θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου, Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, Αστυνομίας, αρρωστημένων ψυχολογικά “φιλόζωων”, ΜΜΕ που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και ατιμάζουν τους Έλληνες Φιλόζωους καθώς και τις Οργανώσεις τους.

Καλούμε την Πολιτεία

· να σταματήσει να καταδιώκει νομοταγείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες επειδή έτυχε να βρεθούν στο στόχαστρο μιας άδικης και επιζήμιας για τα ζώα πολεμικής και να αναζητήσει τα σκάνδαλα εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

· να εφαρμόσει του σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση ζώων στο εξωτερικό εφαρμόζοντας τους κανόνες ιχνηλασιμότητάς τους.

Επιτέλους να σταματήσει αυτή η παράνοια πριν τα πράγματα εξωθηθούν σε άσχημες καταστάσεις επιζήμιες για την χώρα μας.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...