22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Κρητικό και τα άλλα μέλη του κυκλώματος των «επενδύσεων»

Ημερομηνία:

Σε 60 σελίδες περιγράφεται ο τρόπος δράσης του κυκλώματος σε βάρος δεκάδων επιχειρηματιών – Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας για τηνυπόθεση κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές, για τη δράση του οποίου είναι κατηγορούμενα συνολικά 23 πρόσωπα, με τον Κρητικό Γ. Λίτινα να εμφανίζεται ως ένας από τους δύο επικεφαλής.

Πέντε από τους εμπλεκόμενους, που συνελήφθησαν με εντάλματα και θεωρούνται ηγετική ομάδα, οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι στην Εισαγγελία Ποινικής Δίωξης με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει σε 60 σελίδες τον τρόπο δράσης του κυκλώματος σε βάρος δεκάδων επιχειρηματιών και άλλων, μέσω «πυραμιδικού» τύπου επενδύσεων.

Για την υπόθεση, που απασχολεί τους οικονομικούς εισαγγελείς και την αρμόδια Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα εξής αδικήματα: Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, άμεση συνέργεια σε απάτη,νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνέργεια σε αυτήν.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, δύο άντρες και οι τρεις γυναίκες, οδηγήθηκαν ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι απολογίες τους θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 13 Μαΐου και την Κυριακή, 15 Μαΐου, ενώ για την υπόθεση εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, ένα διεθνές και ένα ευρωπαϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της οργάνωσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπερβαίνουν τα 35 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ