23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας – Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του πρωταθλήματος!

Ημερομηνία:

Το μεγάλο αστέρι της Νορβηγίας ο ΙΜ Kvaloy Aksel Bu υπερτερώντας στα κριτήρια κατέκτησε την 1η θέση! Στη 2η θέση ο GM David Alberto (Ιταλία) και 3ος ο Γερμανός FM Woelk Tom Frederic

Η Ελληνίδα πολυπρωταθλήτρια WGM Μαρίνα Μακροπούλου κατέκτησε την 1η θέση στις γυναίκες!

Ο Ινδός Gengaje Pratik και η Mkhitaryan Emma (Αρμενία) ήταν οι νικητές του Β΄ Ομίλου!

Μία ακόμη διοργάνωση του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας έριξε την αυλαία της. Μία διοργάνωση που προστέθηκε στην ιστορία των εξαιρετικών διοργανώσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Παλαιόχωρα! Ένα τουρνουά που δεν φημίζεται μόνο για το αγωνιστικό της μέρος αλλά συνδυάζει το σκάκι με την διασκέδαση, την Κρητική φιλοξενία προσφέροντας ευχάριστες στιγμές σε όλους. Και ακριβώς αυτά τα στοιχεία είναι που η Παλαιόχωρα μετατράπηκε στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας προσελκύοντας παίκτες απ’ όλη την υφήλιο! Μία διοργάνωση που η συμβολή του Δήμου Καντάνου Σελίνου και ιδιαίτερα του Δημάρχου της κ. Περράκη Αντώνη είναι καθοριστική για την επιτυχία που γνωρίζει.

Αγωνιστικά για άλλη μια φορά είχαμε μεγάλες μονομαχίες, εναλλαγές στην κορυφή και αγωνία μέχρι το τέλος των αγώνων για την επικράτηση του νικητή. Η νίκη μάλιστα του David Alberto επί του Νορβηγού Kvaloy στον τελευταίο γύρο έδωσε την ευκαιρία σε τρεις παίκτες να ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση όπου σύμφωνα με τα κριτήρια ο μόλις 16χρονος Νορβηγός ΙΜ Kvaloy Aksel Bu ο οποίος δείχνει ότι έχει όλα τα προσόντα για μία μεγάλη πορεία στο μέλλον ακολουθώντας τα χνάρια του συμπατριώτη του και Παγκόσμιου Πρωταθλητής Magnus Karlsen. Στην ίδια θέση ισοβάθμησαν ο Ιταλός GM Alberto David ένας παίκτης που έχει τιμήσει τη διοργάνωση συμμετέχοντας και στις 17 διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί. Στην 3η θέση κατέκτησε ο Γερμανός FM Woelk Tom Frederic

Στις γυναίκες η Ελληνίδα WGM Μαρίνα Μακροπούλου ξεχώρισε κατακτώντας καθαρά την 1η θέση. Η Μαρίνα είναι και η πολύπρωταθλήτριά μας μιας και έχει κατακτήσει εννέα φορές τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Γυναικών Ελλάδος. Στη 2η θέση ήταν η WIM Gomez Barrera  Javiera Belen από τη Χιλή και 3η η Γαλλίδα WFM Cornileau Juliette. Στην κατηγορία βετεράνων την 1η θέση κατέκτησε ο Παπαδημητρίου Λουκάς, 2ος ο Ολλανδός Post Maarten και 3ος ο Γερμανός Tobor Mick. Στο 2ο όμιλο στην κατηγορία βετεράνων την 1η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Μαρής, 2ος ο Sloan Cecil (USA), και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Mileiko Juris (Latvia) και ο Yarur Elsaca Daniel (Χιλή). Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο ΙΜ Kvaloy Aksel Bu, 2ος ο Καζαντζόγλου Στέφανος και 3ος ο Νικόλαος Πούπαλος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Τσαπάκη Ασημένια, 2η η Χασουράκη Χρυσή και 3η η Παπαδοπούλου Μαριλένα. Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών  την 1η θέση κατέκτησε ο Haug Havard (Νορβηγία), 2ος ο Σκόδρας Μάριος Κων/νος και 3ος ο Κατσάνης Βασίλειος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Πλατσάκη Ευγενία και 2η η Badescu Eliza Ioana (Ρουμανία). Κάτω των 12 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Κιρυττόπουλος Ιωάννης, 2ος ο Σάββας Κωνσταντινίδης (Κύπρος) και στη 3η θέση ισοβάθμησαν ο Χόμπας Βασίλης και ο Badescu Matei Andrei (Ρουμανία)

Β’  ΟΜΙΛΟΣ

Στο Β΄ όμιλο που διεξάγονταν παράλληλα ο Ινδός Pratik Gengaje δεν είχε αντίπαλο! Κατέκτησε άνετα την 1η θέση με το απόλυτο 9 στα 9 δείχνοντας και τη μεγάλη αγωνιστική διαφορά που είχε! Στις γυναίκες η 16χρονη Mkhitaryan Emma (Αρμενία) πήρε την 1η θέση αλλά και τη δεύτερη στη γενική κατάταξη! Στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Παπανικολάου Δημήτρης, Αγγελόπουλος Παναγιώτης Χαράλαμπος και ο Συμεωνίδης Θεόφιλος. Τη 2η θέση στις γυναίκες κατέκτησε η 10χρονη Πρωταθλήτρια Ελλάδος Όλγα Βολάνη και 3η η Μαρία Ειρήνη Βεργίνη. Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Μπενάκης, 2ος ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Λημναίος Εμμανουήλ, Στοϊμενίδης Μάρκος και Γαβριηλίδης Νικηφόρος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Mkhitaryan Emma (Αρμενία), 2η η Σκαράκη Γεωργία και 3η η Khojyan Meri (Αρμενία). Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Λουκάκης Νϊκος, 2ος ο Γιάννης Μπάχεμ και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Khachatryan Arman και ο Μπακάλης Κων/νος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Έλενα Ψαριανού, 2η η Sarkisian Aikaterina, και στην 3η θέση ήταν οι: Θεοδωρογλάκη Βαρβάρα, Αναστασοπούλου Σταυρούλα και Νικολοζάκη Μελίνα. Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Μιχάλης Χριστοδουλάκης, 2ος ο Murali Aurik (Κύπρος), 3ος ο Svoboda Petr (Τσεχία), Ντενεκετζής Παρασκευάς και Αλεξανδράκης Βενιζέλος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Ρεμεδιάκη Σοφία Νίκη, 2η η Σταθοπούλου Μαρία Μελίνα, 3η η Ψιλοπούλου Άννα Μαρία. Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Δούκας Νικόλαος, 2ος ο Popov Aleksandr, 3ος ο Γιάννης Καλλιγέρης, Τουμπακάρης Γρηγόριος και Ταμιολάκης Γρηγόρης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Όλγα Βολάνη, 2η η Κιρυττοπούλου Ελεονόρα και στην 3η θέση ήταν η Ψιλοπούλου Αικατερίνη και η Γαγάνη Έλλη

Στην τελετή λήξης εκτός από τα κύπελλα, μετάλλια και τα χρηματικά έπαθλα, προσφέρθηκαν καλάθια με τοπικά προϊόντα στην κατηγορία βετεράνων. Παρευρέθηκαν και απένεμαν τα έπαθλα στους νικητές ο αντιδήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Καλογρίδης Στέλιος, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Περράκη Νίνα και η κ. Ζομπανάκη Κατερίνα Προϊσταμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Βολάνης Γιώργος, η Πρόεδρος του ΑΠΟ ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ Τζαγκαράκη Κασσιανή, ο Αντιπρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Ξέρας Νίκος, η κ, Νικητάκη Μαρία, ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού κ. Οζκούρ Τσολάκογλου και ο εκπρόσωπος της ΕΣΣΚ κ. Πετράκης Σήφης.

Το Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας στηρίζεται έμπρακτα και καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου ως διοργανωτή  μαζί με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ που προσφέρει την εμπειρία της από τη διοργάνωση μια σειρά μεγάλων αθλητικών γεγονότων στον τόπο μας καθώς και στη συνδιοργανώτρια Π.Ε. Χανίων, τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και σημαντική καινοτομία αυτής της χρονιάς είναι η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού να το συμπεριλάβει στο επίσημο εορταστικό πρόγραμμα για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η υποστήριξη των χορηγών είναι μεγάλη και καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η προσέλκυση διεθνών σκακιστών και επισκεπτών συμβάλλει στην προβολή της Παλαιόχωρας ως προορισμό υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία. Να τονίσουμε την προσφορά της ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ που μόνιμα στηρίζει όλες τις προσπάθειες της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και γενικότερα τον Πολιτισμό – Αθλητισμό στον τόπο μας, τον Μέγα χορηγό  ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ &ΣΙΑ Ε.Ε., Μέγα χορηγό σύλλογο Εστίασης Παλαιόχωρας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, την AEGEAN, τα S/M SYNKA, το S/M Πετράκης, τον σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Παλαιόχωρας, τις Οικοδομικές εργασίες Φιωτοδημητράκη Στέλιου, το Οικογενειακό Φαρμακείο Αθουσάκη, τα ταξί Γεώργιος & Μίνως Ψαράκης Παλαιόχωρα, τον φούρνο Βακάκης και Τοπογράφο κ. Αθουσάκη Κωνσταντίνο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...