12.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Διεθνές συνέδριο για πρώτη φορά στην Κρήτη για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού

Ημερομηνία:

Με στόχο να ενισχυθεί ο ποιοτικός θεματικός τουρισμός του νησιού, και συγκεκριμένα ο ναυταθλητισμός, σήμερα Σάββατο στις 10 το πρωί η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνει για πρώτη φορά στο νησί Διεθνές Συνέδριο Ναυταθλητισμού με τίτλο η «Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες».

Για το διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Αστόρια του Ηρακλείου, με την συμμετοχή όλων των ναυταθλητικών ομίλων της Κρήτης,  ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι εκπρόσωποι των ιστιοπλόων Γιάννης Παπαδάκης και Γιώργος Κρεβετζάκης αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που έχει το νησί μας να αναπτύξει την συγκεκριμένη μορφή θεματικού τουρισμού.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης για την διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου  «ενώνουμε δυνάμεις σε όλη την Κρήτη, και στο πλαίσιο του συγκεκριμένου συνεδρίου  μαζί με όλους τους  ναυταθλητικούς συλλόγους του νησιού, εκτιμούμε και επιδιώκουμε να αναπτύξουμε τον ποιοτικό τουρισμό που προσφέρει η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού».

Ο πρόεδρος του ιστιοπλοικού ομίλου Ηρακλείου Γιάννης Παπαδάκης αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την στήριξη της στη διοργάνωση του μοναδικού συνεδρίου, επεσήμανε ότι «στόχος του συνεδρίου είναι να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα για να αναπτύξουμε στο νησί μας μια διαφορετική μορφή τουρισμού που είναι ο ναυταθλητισμός».

Από την πλευρά του και ο έφορος ανοιχτής θαλάσσης του ναυταθλητικού ομίλου Γαζίου Ηρακλείου Γιώργος Κρεβετζάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υποστήριξη διοργάνωσης του συνεδρίου λέγοντας: «Κάνουμε αυτή την προσπάθεια να αναπτύξουμε την βαριά μας ‘βιομηχανία’ που είναι ο τουρισμός. Για παράδειγμα στα τουριστικά πακέτα που προσφέρουμε για διακοπές στο νησί μπορεί να συμπεριλαμβάνονται και προγράμματα ιστιοπλοΐας ή ακόμα και αγωνιστική ιστιοπλοΐα».

Αύριο Κυριακή το πρωί, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα επισκεφθούν το νησί Ντία, όπου θα γίνει επίδειξη ναυταθλητικών επιδεξιοτήτων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...