30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Διεθνής Διάκριση για το Φοιτητικό Παράρτημα SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Φοιτητικό Παράρτημα SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης διακρίθηκε με το μοναδικό Presidential Award for Outstanding Student Chapter στην κατηγορία  Technical Dissemination (Τεχνική Διάδοση – ομάδα μεγέθους Β) για το έτος 2024, από τη Διεθνή Κοινότητα Μηχανικών Πετρελαίου (SPE).

Το βραβείο αυτό, το οποίο απονέμεται στο κορυφαίο 10% των φοιτητικών παραρτημάτων παγκοσμίως, αποτελεί αναγνώριση της αδιάκοπης αφοσίωσης και των προσπαθειών της ομάδας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Η συγκεκριμένη διάκριση γεμίζει την ομάδα με υπερηφάνεια και εκφράζει τις βαθύτερες ευχαριστίες της προς την SPE για την υψηλή αυτή τιμή.

Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε το προεδρείο του Φοιτητικού Παραρτήματος SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης και συγκεκριμένα: η Πρόεδρος Σταυρούλα Παναγιωτίδου, η Αντιπρόεδρος Δήμητρα Ανάστου, η Ταμίας Ειρήνη Μαστροσαββάκη, ο Υπεύθυνος Μελών Κωνσταντίνος Αμβροσιάτος, η Γραμματέας Αγάπη Ορφανουδάκη, ο Υπεύθυνος Προγράμματος Χρήστος Κωνσταντίνου και η Υπεύθυνη Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Χρυσούλα Τάλλαρου. Ειδική μνεία αποδίδεται στον Αναπλ. Καθηγητή Ανδρέα Γιώτη, τον ακαδημαϊκό σύμβουλο του παραρτήματος, ο οποίος υπήρξε συνεχής υποστηρικτής και καθοδηγητής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αφοσίωσης και του ενθουσιασμού στις δράσεις της ομάδας. Οι κοινές προσπάθειες όλων ενίσχυσαν την ομάδα με όραμα ως προς την επίτευξη νέων επιτευγμάτων στον τομέα της ενέργειας και της επαγγελματικής ανάπτυξης.

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Προεδρικού Γεύματος και της Ετήσιας Συνάντησης των Μελών, στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, στη Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ, στο πλαίσιο του Annual Technical Conference and Exhibition (ATCE) της SPE.

Η ομάδα εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της προς:

  • Τη Διεθνή Κοινότητα Μηχανικών Πετρελαίου (SPE) για την αταλάντευτη υποστήριξη και αναγνώριση
  • Το Πολυτεχνείο Κρήτηςγια την παροχή ενός εμπλουτισμένου περιβάλλοντος που προάγει την ανάπτυξη του παραρτήματος
  • Τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρωντου Πολυτεχνείου Κρήτης για την ανεκτίμητη βοήθειά της και την φιλοξενία
  • Τον Κοσμήτορα της Σχολής ΜΗΧΟΠ, Καθηγητή Μιχαήλ Γαλετάκη, για την καθοδήγηση και ενθάρρυνσή του κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους
  • Όλους τους ομιλητές που γενναιόδωρα μοιράστηκαν τις γνώσεις τους
  • Τα αφοσιωμένα μέλη του παραρτήματος για τις ακούραστες προσπάθειες και την αφοσίωσή τους
  • Όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις που συνέβαλαν στην επιτυχία τους
  • Όσους υποστήριξαν το παράρτημα με ποικίλους τρόπους κατά τη διάρκεια αυτού του δημιουργικού ταξιδιού

Λίγα Λόγια για την ομάδα:

Το Φοιτητικό Παράρτημα SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι μία φοιτητική ομάδα, που λειτουργεί από το 2018 ως παράρτημα της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών Πετρελαίου και αποτελείται από 56 μέλη από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Είναι η μόνη φοιτητική ομάδα στην Ελλάδα, η οποία στοχεύει στην προώθηση της γνώσης, της καινοτομίας και της συνεργασίας σε σχέση με τις προκλήσεις και τις εξελίξεις στην ευρύτερη χρήση νέων μορφών ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και της στρατηγικής Net-Zero της Ε.Ε., μέσα από τη διοργάνωση επιστημονικών διαλέξεων από ειδικούς του κλάδου.

Μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024, το Φοιτητικό Παράρτημα SPE του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργάνωσε πάνω από 30 δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου σε συνεργασία με ειδικούς του κλάδου της ενέργειας, οι οποίες προσέλκυσαν πάνω από 1.000 συμμετέχοντες. Οι θεματικές που συζητήθηκαν αφορούσαν θέματα, όπως η γεωπολιτική της εξερεύνησης υδρογονανθράκων, η γεωμηχανική και η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως η γεωθερμία και το υδρογόνο.

Τέλος, αξιοσημείωτη δράση της ομάδας αποτελεί η συνδιοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου Μηχανικών Πετρελαίου με το Φοιτητικό Παράρτημα SPE του Πανεπιστημίου της Βαγδάτης, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 340 συμμετέχοντες

Η ομάδα βραβεύτηκε και στο παρελθόν για τις δράσεις της με το Βραβείο Αριστείας “2021 SPE Student Chapter Excellence Award” από τη Διεθνή Κοινότητα Μηχανικών Πετρελαίου για τη συνολική δράση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Μέσω των παρακάτω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να ενημερώνεστε και να μαθαίνετε για τις νέες δράσεις της ομάδας.

Website: https://spetuc.my.canva.site/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tuc-spe-sc/

Instagram: https://www.instagram.com/spe.tuc/

Facebook: https://www.facebook.com/spesctuc

YouTube: https://www.youtube.com/@tucspestudentchapter6381/videos

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ