21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διεθνή ΜΜΕ: Οι ψηφοφόροι – τιμωροί απειλούν με ήττα – σοκ τον Τσίπρα

Ημερομηνία:

Εκλογικό θρίλερ, από τα μεγαλύτερα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας αλλά και τιμωρητική ήττα του Αλέξη Τσίπρα διαβλέπουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενόψει της αναμέτρησης της 20ής Σεπτεμβρίου, σε νέες εκτενείς τους αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Αντιμέτωπος με εκλογική ήττα – σοκ ο Αλέξης Τσίπρας καθώς οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, είναι ο τίτλος της βρετανικής Telegraph.

Το άρθρο θυμίζει πως στις 20 Αυγούστου, ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, το κόμμα του βρισκόταν 15 ολόκληρες μονάδες μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το επαρκές πλεονέκτημα εξανεμίστηκε μέσα σε έξι μόλις εβδομάδες, δίνοντας το προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία για να κυβερνήσει για πέμπτη φορά σε τέσσερα μόλις χρόνια.

Για «μία από τις πιο συναρπαστικές εκλογικές αναμετρήσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία» προετοιμάζει τους αναγνώστες της η Guardian, τονίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές ανταγωνίζονται στήθος με στήθος για την πρωτιά.

Όλα δείχνουν πως η κίνηση – έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκ νέου εντολή προκειμένου να εφαρμόσει περικοπές και μεταρρυθμίσεις είχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο, οδηγώντας τη χώρα σε ένα εκλογικό θρίλερ.

Το «φάντασμα» του μνημονίου κρέμεται πάνω από τον Τσίπρα, γράφει ηWall Street Journal, σχολιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του στην ΔΕΘ.

Η αμερικανική εφημερίδα, σταχυολογώντας τη μακρά ομιλία του Α. Τσίπρα, στάθηκε σε όσα είπε για την «ανοιχτή συμφωνία», αλλά και για την υπόσχεση ότι θα συζητηθεί σύντομα από τους δανειστές το θέμα της διαγραφής ή ελάφρυνσης χρέους…

Σχολιάζοντας το προεκλογικό μανιφέστο του Α. Τσίπρας σημειώνει πως τώρα προσπαθεί να εμφυσήσει ξανά τον ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους, μετά το χάσμα που δημιουργήθηκε ύστερα από το σαρωτικό «όχι» στο δημοψήφισμα και την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

«Για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό», γράφει η Frankfurter Allgemeine, η οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες Κυριακή το πρόγραμμα του κόμματός του για τις επερχόμενες εκλογές, σημειώνει από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Τσίπρας αυτή τη φορά δεν μπορεί να υποσχεθεί πολλά», η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του δεν αναφέρθηκε στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών. Επίσης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται να έχουν το ίδιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, η Handelsblatt υπογραμμίζει ότι πλέον ο Τσίπας πρέπει να πολεμήσει για τη νίκη, την ώρα μάλιστα που το κόμμα του βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

«Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας», τιτλοφορείται το περιοδικό Der Spiegel. Το περιοδικό τονίζει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Η Die Welt σημειώνει ότι τα λάθη της διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, γι’ αυτό τώρα ο πρώην πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας.

Το περιοδικό Focus από την πλευρά του διερωτάται αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για ένα grexit, εξηγώντας ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση.

"google ad"

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...