18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Διεθνείς συναντήσεις αθλητισμού-πολιτισμού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τοπικό αλλά και με διεθνές «χρώμα» Ουκρανίας και Ισπανίας θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο από την «Μπαρτελόνα Μονοφατσίου» και την στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης. Το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στο πλαίσιο των εγκαινίων της ομάδας, θα γίνουν εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκρήτιου Σταδίου, και στο γήπεδο Λιγορτύνου.

Στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν οι πολιτιστικές-αθλητικές συναντήσεις νέων από την Κρήτη και την Ουκρανία που θα παίξουν ποδόσφαιρο αλλά και θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν. Μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυριακής, στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο Λιγορτύνου θα υπάρξει καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Μανόλη Μανταδάκη, και κήρυξη επίσημης έναρξης.

Η Μαθητική ορχήστρα Ουκρανίας θα αποδώσει με πνευστά όργανα τον Εθνικό ύμνο Ουκρανίας και τον Εθνικό ύμνο Ελλάδας και θα ακολουθήσει παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, τοπικών φορέων, Διεθνής φιλικός αγώνας ακαδημιών ποδοσφαίρου (ηλικίας 14-17 ετών), Α.Ο. Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου-Πρωταθλήτρια Μαθητική Ομάδα Ουκρανίας η οποία και φιλοξενείται στο Ηράκλειο από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στις 8:00 μ.μ. θα τελεστεί Αγιασμός για την επίσημη έναρξη δραστηριοτήτων του Α.Ο. Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου από την Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και το μέλος δ.σ. F.C. Μπαρτελόνα Pilal Guinovart.

Στις 8:15 θα γίνουν απονομές πλακετών, κυπέλλων, μεταλλίων, επαίνων, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία από τη Μαθητική Ορχήστρα Ουκρανίας και των παιδιών της Μουσικής Σχολής του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάρακα.

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων κλιμάκιο εκπροσώπων της Περιφέρειας Κιέβου που συνοδεύουν τους νέους από την Ουκρανία, το μέλος του Δ.Σ. του «F.C. Barcelona» κυρία Πιλάρ Γκουϊνοβάρ -υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής- και ο κύριος Χούλιο Αλμπέρτο Μορένο -πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, υπεύθυνος προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης F.C. Barcelona-.

Συγκεκριμένα το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων Σάββατο-Κυριακή, αναφέρεται στην αφίσα-πρόσκληση που ακολουθεί.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ