16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Διερωτώμαι οι 300 που ήταν

Ημερομηνία:

Είμαι συνταξιούχος 85 χρονών και ανάπηρος πολέμου. Πέρασα τα πάνδεινα στην κατοχή και στον εμφύλιο. Η πατρίδα με τίμησε με 2 Διπλώματα, για την αντίσταση και για την δράση μου στην ΕΟΚ. Τώρα με λύπη μου βλέπω τη δεινή θέση που έχουν φέρει την Ελλάδα. Πού είναι η μέριμνα για τα περήφανα γηρατειά όπως έλεγαν. Οι συντάξεις των διαρκώς μειώνονται, τα επιδόματα κόβονται και οι εισφορές χαράτσια κτλ όλο και αυξάνονται.

Διερωτώμαι οι 300 βουλευτές που ήταν. Δεν έβλεπαν που οδηγούσαν την Ελλάδα Τώρα θέλω να ρωτήσω όλα τα κόμματα και να μου απαντήσουν τους θέλουμε 300 βουλευτές όταν ο λαός υποφέρει; Η Γαλλία με πολλαπλάσια εκατομμύρια από την Ελλάδα έχει 500 βουλευτές ενώ η Ελλάδα με 9.500 εκ. 300. Ο Μεγάλος Πλαστήρας το 1951 μείωσε τον αριθμό των βουλευτών σε 150, ο Παπάγος αργότερα, τους έκανε 300. Ο ήρωας τη Επαναστάσεως του ’21 Κολοκοτρώνης αντέδρασε με τον αριθμό των βουλευτών σε μια φτωχή χώρα. Ας μου απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής πόσο κοστίζουν οι 300 βουλευτές στο κράτος μαζί με τους χίλιους αστυνομικούς που τους φυλάνε και τους διάφορους επιτελείς  των γραφείων τους. Ας γίνουν οι περικοπές από τον αριθμό των βουλευτών και από τους μισθούς των.

Ευχαριστώ

Πέτρος Λαδάκης

Πρόεδρος των Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου Ν. Χανίων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα των Ευχών την Κυριακή 21 Δεκέμβρη στα Χανιά

Το Επιμελητήριο Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνουν...

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...