14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δικαίωση από το ΣτΕ!

Ημερομηνία:

Η απόφαση του ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την επί της ουσίας κατάργηση του δικαιώματος της Κυριακάτικης αργίας, έρχεται σε πλήρη αντιστοίχηση με τις θέσεις των εργαζόμενων στα καταστήματα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του κλάδου και την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Οι κραυγές κυβερνητικών παραγόντων και υπουργών κατά της απόφασης, βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία και εκφράζουν μόνο τα συμφέροντα των αλυσίδων καταστημάτων, των εμπορικών κέντρων, οι οποίοι έχουν στόχο «τον θάνατο του εμποράκου» για να έχουν απόλυτη επικράτηση στην αγορά προκειμένου να επιβάλλουν ολιγοπωλιακές πρακτικές.

Καταναλωτές, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και σε διαρκή επαγρύπνηση για να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του δικαιώματος της ξεκούρασης και του ελεύθερου χρόνου που απορρέει από την αργία της Κυριακής και η οποία αργία αν καταργηθεί, δεν θα αφορά μόνο τους εργαζόμενους του εμπορίου αλλά θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων.

  Ολγα Τζοτζολακη
Ποεδρος  Τοπικου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ  ΧΑΝΙΩΝ
Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...