15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Δικαιοσύνη για τα Τέμπη: Η μείζων αντιπολίτευση Δήμου Καντάνου-Σελίνου απαιτεί διαφάνεια και ευθύνη

Ημερομηνία:

Η τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώους ανθρώπους, έχει συγκλονίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία. Η Μείζων Αντιπολίτευση του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, “ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου”, εκφράζει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους όσους επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη καταστροφή.

“Η δικαιοσύνη αποδίδεται στα δικαστήρια, αλλά χωρίς την ενεργή κοινωνική απαίτηση για αλήθεια και ευθύνη, πολλές φορές η αδικία δεν έρχεται στο φως”, τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Η Μείζων Αντιπολίτευση καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης με απόλυτη διαφάνεια και αποφασιστικότητα, διασφαλίζοντας πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στους δημότες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες των θυμάτων, συμμετέχοντας σε δράσεις στήριξης.

“Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις φωνές όσων διεκδικούν δικαιοσύνη. Ο κόσμος δεν ξεχνά, ούτε εμείς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ