Σοκ και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στα Χανιά για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 15χρονης από χωριό του Μυλοποτάμου, που είχε αποκαλυφθεί πριν από έναν χρόνο.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών, κατά συγχώνευση, σε Πακιστανό, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες του βιασμού και της κατάχρησης σε ασέλγεια, και οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή.
Σε ό,τι αφορά σε 3 ακόμη κατηγορούμενους, το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια και επέβαλε για την πράξη αυτήν ποινή κάθειρξης 6 ετών, ενώ τους απάλλαξε για την κατηγορία του βιασμού.
Οκτώ ακόμη κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις, τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και η έφεσή τους έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και είχε αναδείξει για άλλη μια φορά το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η δικαστική απόφαση αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις.