21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δικηγόρος οικογένειας βρέφους: «Να ζητήσει συγγνώμη ο ιατροδικαστής – Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους»

Ημερομηνία:

Στις αρχικές δηλώσεις του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που οδήγησαν σε όργιο παραπληροφόρησης όσον αφορά στο βρέφος των Σύρων προσφύγων, το οποίο όπως κατέδειξε το επίσημο πόρισμα τελικά δεν είχε υποστεί κανενός είδος κακοποίηση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, που «άδειασε» εκ νέου τον συνάδελφό του.

«Βεβιασμένη εντελώς ενέργεια»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λέων τόνισε συγκεκριμένα: «Η επιστήμη έχει κανόνες, όταν τηρούνται, προφανώς αποφεύγονται τέτοιου είδους λάθη και γενικότερα λάθη».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έγινε μία βεβιασμένη εντελώς ενέργεια, οι συνάδελφοι βγήκαν και ανακοίνωσαν ένα αποτέλεσμα που ακόμα και στους ίδιους φαινόταν πως ήταν μη ολοκληρωμένο και δυστυχώς, απ’ ο,τι φάνηκε, ήταν και λανθασμένο» πρόσθεσε. «Φάνηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση το έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που έχει η επιστήμη μας, γι’ αυτό πρέπει αν είμαστε διπλά και τριπλά βέβαιοι πριν κάνουμε την παραμικρή δήλωση ειδικά στα μέσα ενημέρωσης».

Όπως ανέφερε ο κ. Λέων, το δημόσιο λάθος του ιατροδικαστή χάρη και στην Αστυνομία διορθώθηκε έγκαιρα, όμως είχε δημοσιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που είχε αντίκτυπο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρθηκε και στον πατέρα του 11 μηνών βρέφους, ο οποίος, όπως είπε «έδειξε μια φοβερή σύνεση και σκέψη, κάτι που δεν επιδείξαμε εμείς, και είπε πως καταλαβαίνει το λάθος».

«Θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους»

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας και πρόεδρος του Συνδέσμου Σύρων που διαμένουν στην Ελλάδα μίλησε στο OPEN και απάιτησε να ζητήσει συγγνώμη ο ιατροδικαστής.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δοκιμασία πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί» είπε ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι. «Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Έκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία.

«Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» τόνισε μιλώντας ο πατέρας του άτυχου βρέφους στο Open TV, ενώ για τη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί επεσήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».

Η οικογένεια έχει περάσει από τη Μόρια όπου έφτασαν μέσω Τούρκων δουλεμπόρων από τα παράλια της Τουρκίας, έδωσαν 800€ το κεφάλι στους διακινητές κι επιθυμούν να πάνε στη Γερμανία και να στήσουν εκεί ξανά τη ζωή τους.

Τέλος, για το πώς έφτασε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια είπε: «Η ελληνική αστυνομία ήταν αυτή που μας πίστεψε πρώτη. Προς τιμήν της ήταν αυτή που δεν πίστεψε εξαρχής το σενάριο κι έσπευσε να ψάξει την ιστορία, που θα μπορούσε απλά να πάρει το πόρισμα και να στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και την υπόθεση στο συρτάρι».

"google ad"

«Φάνηκε η αλήθεια»

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του βρέφους τόνισε πως «φάνηκε η αλήθεια ξεκάθαρα και με τη βοήθεια του ιατροδικαστή και με τη βοήθεια του τεχνικού συμβούλου, ευχαριστώ και συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ και τον διευθυντή της Υπηρεσίας που κυνήγησε το θέμα, έψαξε την αλήθεια και έβγαλε το πόρισμα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Σύρων στην Ελλάδα: «Ξεκάθαρα θα το κάνω, ο συμπατριώτης μου τους συγχώρεσε, πρωτύτερα έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας».

«Μήνυση, φουλ επίθεση εναντίον αυτής της σατανικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας, κατευθείαν. Δεν ξέρω πόσες κατηγορίες θα βάλουμε. Να ξέρουν πως δεν θα μείνουμε ήσυχοι μέχρι να τους ξεριζώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...