19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ: Γνωστή η επιπλοκή από την οποία έφυγε από τη ζωή ο 42χρονος Andreas Hillbol, ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κρήτη.

Ημερομηνία:

Στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι η ταφή του 42χρονου γερμανού καθηγητή Andreas Hillbol,  του πρώτου νεκρού από κορωνοϊό στην Κρήτη.

Σε δηλώσεις της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ¨Όλα έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο νεκρό“.

Ευχή μας να μην έχουμε άλλους νεκρούς, πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμενοι για όλα“, τονισε η κ. Μπορπουδάκη επισημαίνοντας παράλληλα ότι “Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε στα σπίτια μας και να ακολουθουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”

Όπως ανέφερε, η ταφή έγινε κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, τη σύντροφό του και την προξενο της Γερμανίας, ενώ υπογράμμισε ότι σε μήνυμά της η οικογένεια του 42χρονου ευχαρίστησε το προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ.

“Ακολουθήθηκε αυτό ακριβώς που θα ήθελε κι εκείνος”, ανέφερε επισημαίνοντας ότι στην κηδεία εκπροσωπήθηκε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και από τον συνάδελφο του, κ. Δασκαλάκη διαβάστηκαν οι επιστολές των γονιών και της συντρόφου του.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, η επιπλοκή η οποία οδήγησε στον θάνατο τον άτυχο καθηγητή δεν ήταν κάποια νέα, αλλά είναι γνωστή στους γιατρούς που “μάχονται” με τον ιό.
“Υπήρξε μια επιπλοκη που είναι γνωστή γιατί έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά παγκοσμίως. Από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό που φοβόμασταν, διότι είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να αποφευχθεί”.

Σύμφωνα με την ίδια, οι άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον 42χρονο Γερμανό γνωρίζουν ακριβώς το χρονικό πλαίσιο που πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους. Είναι σε συνεννόηση με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ

Η Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη αλλά εξετάζονται 20 δείγματα στο εργαστήριο και τα αποτελέσματα αναμένονται από τον κ. Σουρβινο.

Ο Δήμος Ηρακλείου για την ταφή του 42χρονου

Σε δήλωσή της με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταφής του Γερμανού Καθηγητή, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη αναφέρει:

“Ενημερώθηκα αργά χθες το βράδυ από το ΠΑΓΝΗ ότι η σορος του άτυχου Γερμανού θα πρέπει να ταφεί στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου. Αμέσως μίλησα και με το τμήμα κοιμητηρίων και με τη ληξίαρχο.

Η ληξιαρχική πράξη και η άδεια ταφής στις 8:23 σήμερα το πρωί είχε εκδοθεί. Και παράλληλα ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για την ταφή και όλες τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουμε, ώστε να γίνει όπως πρέπει, σεβόμενοι και τη μνήμη του θανόντος, κάποιες επιθυμίες της οικογένειας και – όπως από κοινού είπαμε με την κ Μπορμπουδακη – με αμεσότητα αλλά και με διασφαλιση της διαδικασίας.

Είναι το πρώτο περιστατικό που αντιμετωπίσαμε , μακάρι να μην χρειαστεί ξανα, το αντιμετωπίσαμε με άριστη συνεργασία μεταξύ δήμου και 7ης ΥΠΕ.

Σε ότι αφορά το δήμο Ηρακλείου υπογραμμίζω ξανα ότι έδρασε άμεσα: τόσο στα δικαιολογητικά που εκδίδει όσο και στην Υπηρεσία Κοιμητηρίου που ήταν σε ετοιμότητα και αναμονή από νωρίς το πρωί.

"google ad"

Εκφράζουμε και εμείς από την πλευρά μας τη λύπη μας για το γεγονός και τα θερμά μας συλλυπητήρια την οικογένεια του Γερμανού επιστήμονα”.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ