17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διολίσθηση Αντώνη Σαμαρά: «Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός»

Ημερομηνία:

Στον ίδιο ολισθηρό ακραίο δρόμο που χάραξε ο Μάκης Βορίδης συνεχίζει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο και ότι αποτελεί επίσημη στρατηγική του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η δημιουργία εμφυλιακού κλίματος.

Για δύο κόσμους έκανε λόγο σήμερα και ο Αντώνης Σαμαράς στην περιοδεία του Σε Μαρκόπουλο και Κορωπί. Χαρακτηρίζοντας αυτές τις εκλογές ως τις πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών, είπε ότι «κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας. Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιον κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας», ουσιαστικά επαλαμβάνοντας τα λόγια του Μάκη Βορίδη.

«Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός», είπε επίσης αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε διαφορετικότητα νοοτροπιών και έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Δύο παραδείγματα θα σας πω. Τα 14 αεροδρόμια θα τα αφήσουν να μαραζώσουν και η Cosco δεν τους αρέσει. Από την άλλη ο Τσίπρας θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και ΑΣΕΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν συνέβαιναν. Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός».

Κατά την επίσκεψη του σε τυροκομική μονάδα της περιοχής δεν παρέλειψε να υϊοθετήσει την πρόσφατη ρητορική περί φοροελαφρύνσεων κόντρα στους φόρους που ως κυβέρνηση επέβαλε.

«Ζήσαμε από κοντά την εικόνα της ελληνικής εξωστρέφειας, της επιχειρηματικής προόδου. Ξεκινάς από κάτι μικρό, έχεις όνειρο και το κάνεις μεγάλο, όπως εδώ ο πρότυπος σταθμός τυροκομείου. Με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία “φωτογραφίζουν” και δείχνουν τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας όταν έχει και μεράκι, και πίστη, και εξωστρέφεια, και πιστεύει στην ανάπτυξη. Ανάπτυξη με μειωμένους φόρους.

Το λέω απέναντι σε εκείνους που με ιδεοληψία θέλουν οι φόροι συνέχεια να ανεβαίνουν. Τέτοιες επιχειρήσεις αποδεικνύουν την τεράστια προοπτική του Έλληνα επιχειρηματία, αρκεί να το πιστέψει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις για την ακροδεξιά πορεία της Νέας Δημοκρατίας πληθαίνουν με τον Ευάγγελο Αντώναρο να δηλώνει ότι ο φτηνός πατριδοκάπηλος Βορίδης δεν έχει θέση στη ΝΔ. Η δήλωση αυτή πάντως, ήρθε πριν τις σημερινές δηλώσεις Σαμαρά όπου διαφαίνεται ότι αυτή είναι η επίσημη γραμμή της ΝΔ.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...