17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διοργανώνουν πικ – νικ στην κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου Κρήτης στην οδό Μελιδόνι

Ημερομηνία:

Υπό κατάληψη τελεί εδώ και κάποιες βδομάδες το κτίριο στην οδό Μελιδόνη 31. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι δωρεά της οικογένειας Φραντζεσκάκη στο Πολυτεχνείο Κρήτης όμως τελεί υπό δεκαετίες υπό εγκατάλειψη.

Σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι καταληψίες καλούν σε “πρωινό πικ – νικ στην κατάληψη Μελιδόνη” την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Σας προσκαλούμε αυτή την Κυριακή 16-1-21, από τις 11:30, σε ένα πρωινό παιδικό πικνίκ στην αυλή δίπλα στη Μελιδόνη 31 για ζωγραφική, ζογκλερικά και πολλά ακόμα παιχνίδια.

Το κτήριο στην οδό Μελιδόνη 31 έχει μείνει εγκαταλελειμμένο να ερημώνει από το 1993, απ’ όταν δωρήθηκε από την οικογένεια Φραντζεσκάκη στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Πέρα από το ότι δεν εκπληρώθηκε η επιθυμία των δωρητών να στεγάσει λαογραφικό μουσείο, αφέθηκε στην φθορά του χρόνου θέτοντας σε κίνδυνο την ιστορική του αξία.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης απαιτεί το κτίριο να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάστασή του, την ερήμωση και το κενό, έως ότου βρεθεί ένας εύπορος επενδυτής. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε ήδη σχεδόν 20 χρόνια να χρησιμοποιήσει και να φροντίσει με οποιονδήποτε τρόπο το κτήριο, αγνοώντας τις ευθύνες απέναντί του, φαίνεται υποκριτικό το ενδιαφέρον που ξαφνικά δείχνει γι’ αυτό.

Αφότου ανοίξαμε τον χώρο, άρχισαν τα έργα για να καταστεί πάλι κατοικήσιμος ο χώρος, φροντίζοντας να σεβαστούμε την αρχιτεκτονική  και τη σημασία της ιστορικότητάς του, καθώς γνωρίζουμε πως είναι από τα λίγα κτήρια που έμειναν ανεπηρέαστα από τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε φροντίσει το κτήριο περισσότερο απ’ ότι το πολυτεχνείο τα τελευταία 20 χρόνια.

Σε μια πόλη που ασφυκτιά από την αδιάκοπη ανάπτυξη του τουρισμού, όπου οι δημόσιοι χώροι έχουν πια εκλείψει, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δημιουργούμε ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους που να εμπνέουν την δημιουργικότητα,  την αντίσταση στο υπάρχον, μέσα από την αυτοοργάνωση και την συλλογικοποίηση.

Με την ανακατάληψη του κτιρίου θα συμβάλουμε στο ζωντάνεμα της γειτονιάς παρέχοντας ένα χώρο μάθησης, ανταλλαγής ιδεών, με εργαστήρια και δραστηριότητες για μεγάλα ή μικρά παιδιά, έναν χώρο συλλογικής ζωής.

Σας προσκαλούμε αυτή την Κυριακή 16-1-21, από τις 11:30, σε ένα πρωινό παιδικό πικνίκ στην αυλή δίπλα στη Μελιδόνη 31 για ζωγραφική, ζογκλερικά και πολλά ακόμα παιχνίδια.

ΟΙ ΙΔΈΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΈΛΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΏΝΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ

κατάληψη Μελιδόνη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...