Δύο διαδοχικές επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα το πρωί της Κυριακής, μετά τον εντοπισμό μεταναστών σε Άρβη και Γαύδο.
Νωρίς το πρωί, κάτοικοι της περιοχής Άρβη, στον Δήμο Βιάννου, εντόπισαν ομάδα 13 μεταναστών – 12 άνδρες και μία γυναίκα – στην ακτή και ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές. Πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον πιθανό εντοπισμό άλλων ατόμων που ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση διάσωσης 43 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο 23 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Την επιχείρηση συντόνισε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, ενώ περιπολικό πλοίο περισυνέλεξε τους μετανάστες και τους μεταφέρει με ασφάλεια στην Αγία Γαλήνη.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι αρχές εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες οι μετανάστες έφτασαν στις ελληνικές ακτές.