17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη με αντάλλαγμα όπλα

Ημερομηνία:

Διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία, προκειμένου να συναινέσει στη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, με αντάλλαγμα την παράδοση στρατιωτικού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξαν ότι η Άγκυρα εκβίασε την Τρίπολη προκειμένου να συναινέσει στην «παράνομη συμφωνία».

Ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβε «στρατιωτικό οπλισμό», ο οποίος παραδόθηκε σε λιμάνι της χώρας. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης, όσο και το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε ο οπλισμός.

Όσον αφορά την κατάθεση των συντεταγμένων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, οι ελληνικές πηγές επανέλαβαν ότι η συμφωνία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

«Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας» διερωτήθηκαν, στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, κάτι το οποίο εξετάζεται από την Ε.Ε., παρότι η Αθήνα δεν επιθυμεί μία τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ