16 C
Chania
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026

Διστακτικός ο Κύρτσος με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – «Λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες παρόχους»

Ημερομηνία:

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος είναι διστακτικός με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που συνεπάγεται μείωση του ποσοστού του Δημοσίου.

Μάλιστα ο Ευρωβουλευτής προτείνει και μέτρα.

Οι αναρτήσεις του:

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, να αποφευχθεί. Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες, λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισεκ του Δημοσίου.

Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε.Τα 750 εκατ που θα πάρει η ΔΕΗ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν επαρκούνΕπαναλαμβάνω πρότασή μου για πράσινο ομόλογο Δημοσίου, ύψους 5 δισεκ, κατά το πρότυπο Ντράγκι.

Χρειαζόμαστε δισεκ.για: Πράσινη μετάβαση. Έλεγχο ενεργειακού κόστους. Περιορισμό κερδοσκοπίας ιδιωτών παρόχων.Υψηλού πολιτικού ρίσκου η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%.

Συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων. Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών,μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή: Ελληνικός στρατός στη Γάζα – αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στη Σούδα

Κύριε διευθυντά, Μετά την κανονικοποίηση της φρικτής γενοκτονίας ενός ολόκληρου...

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από την ΕΛ.ΑΣ. για Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας από 20 έως 23 Φεβρουαρίου 2026 για Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα. Απαγόρευση κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και ενισχυμένοι έλεγχοι.

Απώλεια της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η υποκλιση των Σφακίων στη «δασκάλα της Ελλάδας»

Με αφορμή την εκδημία της κορυφαίας βυζαντινολόγου και ιστορικού...