15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δολοφονία Άλκη: Ο 21χρονος Έλληνας είναι ο δράστης που κρατούσε το δρεπάνι

Ημερομηνία:

Ο 21χρονος Έλληνας ήταν ο δράστης που κρατούσε το φονικό όπλο (δρεπάνι) και χτυπούσε με μανία τον άτυχο 19χρονο Άλκη, όπως προέκυψε από την ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών σε συνδιασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναμένονται.

Ο συγκεκριμένος δράστης λοιπόν που δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές και όχι ο πρώτος συλληφθείς, δηλαδή ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, είναι εκείνος που κρατούσε το δρεπάνι. Πλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής περιμένουν να δουν τι θα πουν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες έναντι του Ανακριτή και πως θα διαχωρίσουν τους ρόλους τους οι ίδιοι.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στους 8 συλληφθέντες

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου. Συγκεκριμένα, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, την πόρτα της 7ης ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό

Σημειώνεται πως τόσο κατά την άφιξη τους, αλλά όσο και κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πολίτες που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια φώναζαν «δολοφόνοι», ενώ εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα πάνω τους. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν οποιοδήποτε σημαντικότερο επεισόδιο.

Σε Αθήνα και Αλβανία οι καταζητούμενοι

Κάτοικος Αθηνών είναι ο 25χρονος Έλληνας που αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ παραμένει αναζητούμενος και ο 20χρονος Αλβανός που έχει διαπιστωμένα διαφύγει στη χώρα του. Είναι οι δύο τελευταίοι δράστες, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα για την συμμετοχή τους στην ανθρωποκτονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή του Χαριλάου.

Για τον πρώτο είναι ενήμερες οι Αρχές στην Αττική ενώ για τον δεύτερο θα γίνουν ενέργειες ώστε να γίνει διεθνές το ένταλμα και ενημερωθούν μέσω Interpol οι αλβανικές Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψή του 20χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου πρώτου συλληφθέντα και είχαν από κοινού απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό του μπαράζ των νέων συλλήψεων

Μετά από επίπονη και διαρκή έρευνα των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν όχι από αποτυπώματα αλλά από ανάλυση της άρσης τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, βιντεοληπτικά υλικά, μαρτυρίες κλπ. όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μόνο ένα αντικείμενο άλλωστε είχε βρεθεί στον χώρο και αυτό ήταν το μικρό δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα για τυχόν γενετικά ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Από τις Αρχές εκδόθηκαν χθες, 10 εντάλματα σύλληψης και αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις εκ των εμπλεκομένων, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας 23, 22, 20 και 21 ετών. Πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ο 22χρονος Έλληνας ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ιδιοκτησίας του πατέρα του, το οποίο βρέθηκε μάλιστα κρυμμένο σε αρκετή απόσταση από την οικία του αλλά στην ίδια περιοχή.

"google ad"

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθησαν τέσσερις ακόμη Έλληνες, δύο ηλικίας 21 ετών, ένας 20 και ένας 23 ετών. Μαζί με τον 23χρονο Αλβανό, οι συλληφθέντες πλέον είναι εννέα. Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες κρύβονταν σε σπίτια φίλων τους για να διαφύγουν της σύλληψης και μόλις δύο βρέθηκαν στις οικίες τους.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...