21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δεκτή η αναίρεση κατά της απόφασης που «έσπασε» τα ισόβια Κορκονέα

Ημερομηνία:

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με βούλευμά του, κατά πλειοψηφία (3-2), έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίσθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα η συνδρομή του ελαφρυντικού του «προτέρου σύννομου βίου» για το θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά συνέπεια η υπόθεση λόγω της οριακής πλειοψηφίας, παραπέμφθηκε από το ΣΤ’ Τμήμα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οποία θα έχει τον τελικό λόγο για την τύχη του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ειδικότερα, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε κατά πλειοψηφία 3-2 ότι πρέπει να γίνει δεκτή η αναίρεση του κ. Πλιώτα, καθώς δεν ήταν εμπεριστατωμένη η αιτιολογία της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας ως προς την συνδρομή του ελαφρυντικού του «προτέρου σύννομου βίου».

Όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Πλιώτας, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν τη δολοφονία.
Αναλυτικότερα, τρία μέλη του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος συντάχθηκαν υπέρ της αναίρεσης του κ. Πλιώτα και δυο μέλη είχαν αντίθετη άποψη, κρίνοντας ότι το Εφετείο ερμήνευσε σωστά την πρόβλεψη για την συνδρομή του ελαφρυντικού του «προτέρου σύννομου βίου».

Όπως είναι γνωστό το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε στον Επ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου» και του επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 13 ετών για την δολοφονία του 15χρονου, με αποτέλεσμα να έχει αποφυλακιστεί.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...