16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες – Τι περιλαμβάνει η δικογραφία των 3.000 σελίδων

Ημερομηνία:

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στην Ευελπίδων, μεταφέρθηκαν με κλούβες της ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 8:30 τα 67 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη αλλά και σε άλλα περιστατικά συμπλοκής οπαδών

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, αφού μελετήσει τη δικογραφία των 3.00 σελίδων, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους και για ποια αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας.

Συνολικά, στη δικογραφία, η οποία ξεπερνάει τις 3.000 σελίδες, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για 158 ονόματα.

Στο στόχαστρο ο «σκληρός πυρήνας» των χούλιγκανς

Κατά τις έρευνες των έχουν κατασχεθεί πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός και ψηφιακά μέσα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες πρόκειται για άτομα που από το 2019 πρωταγωνιστούσαν σε περιστατικά οπαδικής βίας ανάμεσα στα οποία και η συμμετοχή του στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Mελίνα Μερκούρη» στον Πειραιά.

Ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πέντε άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Όπως δήλωσε χθες (22/4) ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2019 οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα εκτός από την Αττική, στον Βόλο, στα Ιωάννινα καθώς και σε άλλες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα, ενώ κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ