«Ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του. Ο ισχυρισμός του ότι ασχολήθηκε με την μαύρη μαγεία και τη σολωμονική και ότι η τελευταία τον ώθησε στις πράξεις δημιουργεί μία εντύπωση περί ύπαρξης κάποιας ψυχικής διαταραχής αλλά δεν είναι δυνατή στο να μην αντιλαμβάνεται τι κάνει. Οι κινήσεις του ήταν γρήγορες. Μεθοδικές», αναφέρει το βούλευμα, σύμφωνα με το STAR.

Ο άνδρας εντόπισε την Σούζαν Ίτον να κάνει τζόκινγκ στο Κολιμπάρι και «η έντονη επιθυμία του να βρεθεί με γυναίκα» ήταν η αρχή του τέλους για τη βιολόγο.

Σύμφωνα με το STAR, στο βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «την εμβόλισε με την αριστερή πλευρά του οχήματός του. Η γυναίκα έπεσε στα γόνατα και στη συνέχεια την εμβόλισε ξανά και τη χτύπησε στο κεφάλι. Έπεσε στο έδαφος και το σώμα της μπήκε κάτω από το αυτοκίνητο. Πέρασε από πάνω της με το όχημα και την εγκλώβισε στους μπροστινούς τροχούς. Την είδε βαριά τραυματισμένη. Της είχε ακρωτηριάσει το αυτί. Βογκούσε και είχε τα μάτια της ανοιχτά».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έβαλε στην Σούζαν Ίτον στο πορτμπαγκάζ ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Τη μετέφερε σε σπήλαιο και την βίασε.

Έπειτα την έριξε από ύψος επτά μέτρων και πιθανολογείται ότι τη στραγγάλισε και πέθανε από ασφυξία.