22.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Δολοφονία στη Μεσαρά: Οργή στα δικαστήρια – Η μητέρα του θύματος λιποθύμησε στην πόρτα του Μεγάρου

Ημερομηνία:

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι αυτός που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο από το Πετροκεφάλι. Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο 30χρονος συμπατριώτη του που κατονόμασε ως το άτομο που του διέθεσε τη φονική κυνηγετική καραμπίνα.

Όπως αναφέρει το Cretalive, στο χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, που άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον καθ’ ομολογία δράστη, ενώ η μητέρα του 39χρονου λιποθύμησε στην πόρτα του Μεγάρου.

Σε βάρος του 27χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, με αφορμή τα όσα είπε στους αστυνομικούς του βράδυ του εγκλήματος.

Στον 30χρονο ομοεθνή του ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

“Τον είχε σα τον κοπέλι του, σα τον αδελφό του. Τον αγαπούσε, τον σεβότανε, του έδινε τα χρήματά του, τον τάιζε, τον βοήθησε στο δικαστήριο που είχε ανάγκη, του πλήρωσε μεχρι και τον δικηγόρο και του αφαίρεσε του ζωή του άδικα, ύπουλα! Και να μην εχουμε καταλάβει τίποτα! Τον εμισούσε! Γιατί τον εμισούσε;”, είπε μελος της οικογένειας του θύματος.

Όπως έγινε γνωστό και στους δύο θα οριστούν δικηγόροι, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν  στη 1.00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι δύο συλληφθέντες απομακρύνθηκαν από το Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, προκειμένου να μην νέα υπάρξουν επεισόδια με τους συγγενείς του θύματος.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής...

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς...

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας...