ΤΟΠΙΚΑ

Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: «Τον σκότωσα γιατί έβρισε τον νεκρό πατέρα μου» φέρεται να ισχυρίστηκε ο δράστης – Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δράστη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας στον 44χρονο από τον Μυλοπόταμο που σκότωσε τον 22χρονο συγχωριανό του.

Ο 44χρονος πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου υπό δρακόντεια μέτρα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:00, όπως αναφέρει το Creta24.gr.

Ο 44χρονος φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του και να είπε ότι θόλωσε το μυαλό του, ενώ στους αστυνομικούς που μίλησε όταν παραδόθηκε φέρεται να υποστήριξε ότι το θύμα έβρισε τον νεκρό πατέρα του.

Ο δράστης της δολοφονίας μετά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι και την απολογία του.

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Ο 44χρονος δράστης, όταν παραδόθηκε στους αστυνομικούς αναφέρθηκε, σύμφωνα με το cretalive.gr, στο πως ξεκίνησε η ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον 22χρονο και στο τι τον οδήγησε στο να τον σκοτώσει, ενώ εμφανίστηκε και ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπήρχαν προβλήματα μόνο μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος, αλλά και μεταξύ των ιδίων των οικογενειών, ενώ γίνεται λόγος για «βαρύ» κλίμα στο χωριό που αριθμεί λιγοστούς κατοίκους.

Το σκηνικό φαίνεται ότι εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος – με φόντο το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από τον θάνατο του πατέρα του 44χρονου – φέρεται να είπε στον δράστη βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς. Μάλιστα μπροστά στο επεισόδιο ήταν συγγενείς του 22χρονου αλλά και γείτονες. Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι είχε πιει κάτι παραπάνω, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα ευρήματα αλλά και τις καταθέσεις.

Η λογομαχία που ακολούθησε φάνηκε να λήγει μετά και ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Λίγο αργότερα ο 22χρονος περπατούσε κοντά στο σπίτι της αδερφής του. Μπροστά ήταν η ίδια, ο αδερφός του και ο πατέρας του. Τότε ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητό του προκειμένου όπως ισχυρίστηκε να πάει στα ζώα του. Εκεί οι δύο άνδρες φέρεται να διαπληκτίστηκαν εκ νέου με τον 22χρονο να φέρεται να επαναλαμβάνει τις βαριές κουβέντες που είχε πει λίγο πριν. Τότε ο 44χρονος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον 22χρονο τέσσερις φορές.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχρεί την Τρίτη με την κηδεία του θύματος στις 17:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής. Η σορός του 22χρονου θα βρίσκεται στο σπίτι του από τις 13:00 το μεσημέρι ενώ η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού Αγίου Μάμα.

Νωρίτερα την Δευτέρα, το μωράκι του 22χρονου θύματος, που γεννήθηκε πριν έναν μήνα, βαπτίστηκε σε κλίμα συγκίνησης, προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο 22χρονος πατέρας του, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο.

cretalive.gr, creta24.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και των παρατημάτων Ηρακλείου, Χανίων, Πρέβεζας

Μετά από την επιτυχημένη Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της  Ελληνικής  Φωτογραφικής Εταιρείας και των παρατημάτων Ηρακλείου…

5 mins ago

Ο Νίκος Παπανδρέου την Κυριακή στα Χανιά

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής, θα…

7 mins ago

Η Ντόρα, η εκδήλωση για τον Μεϊμαράκη και η «κόντρα» με Καρκανάκη για την καλύτερη Νομαρχιακή της ΝΔ στη χώρα!

Ζεστό και άκρως συγκινησιακό το κλίμα χθες στο "Galaxy" για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο…

21 mins ago

Οργή εργαζόμενων για την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ μετά το νέο “εντέλλεσθαι”

Σε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες προχωρά το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ με φόντο…

2 hours ago

Κρήτη: Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης Νικολέττας – Ψυχολόγοι σήμερα στο Λύκειο Μοχού

Ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν στην τοπική κοινωνία της Σταλίδας τι ακριβώς συνέβη με τη 17χρονη μαθήτρια και τη…

2 hours ago

This website uses cookies.