17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Διασύνδεση του δράστη με ακροδεξιά και αντιεμβολιαστές θα διερευνήσει η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη να σχετίζεται με τους (ακροδεξιούς) κύκλους που είχαν βρεθεί πίσω από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και με το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΛΑΣ εξετάζει όλες τις πιθανές διασυνδέσεις.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα διερευνήσει διασυνδέσεις των χούλιγκαν με τα γεγονότα των ΕΠΑΛ και τους ακροδεξιούς κύκλους και αντιεμβολιαστές. Ειδικότερα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Αστυνομία έδρασε άμεσα και πολύ γρήγορα, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο για το έγκλημα και πρόσθεσε:

“Η ΕΛ.ΑΣ θα διερευνήσει την υπόθεση σε όλο της το βάθος, θα αναζητήσει συνδέσεις και την εμπλοκή και άλλων στο περιστατικό. Με την ίδια ταχύτητα θα κάνει και όλα όσα προβλέπονται για να ρίξει άπλετο φως και σε διασυνδέσεις με άλλα περιστατικά βίας”, σαν και αυτά στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για την οπαδική βία που ήδη έχει φέρει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι έχουν αποτέλεσμα, καθώς όπως υποστήριξε η πραγματικότητα είναι ότι τα περιστατικά σύγκρουσης βαίνον μειωμένα, αλλά όπως πρόσθεσε δεν έχουν εξαλειφθεί.

Και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες της για να ελέγξει κάθε πυρήνα οπαδικής βίας, αξιοποιώντας τους νόμους που έχει ήδη ψηφίσει και παίρνοντας και όποια άλλη πρωτοβουλία χρειαστεί.

Δήλωσε μάλιστα ότι θα διερευνηθεί και το θέμα σχετικά με την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης στον συγκεκριμένο άνθρωπο, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί καθυστέρησε η εκδίκαση της προηγούμενης του δράσης.

Ερωτηθείς από το News 24/7 εάν η πολιτεία γνωρίζει τα μέλη των συνδέσμων και εάν η κυβέρνηση θα λάβει κάποια μέτρα ως προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας και τα βήματα που έχουν εν τω μεταξύ γίνει όσον αφορά στην ψηφιοποίηση του κράτους και την εμπειρία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στην αναλυτική ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και επανέλαβε:

“Ό,τι παραπάνω χρειαστεί -γιατί είναι δυναμική αυτή προσπάθεια- θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε ή να ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές”.

Υποστήριξε πάντως ότι: “Δεν είναι μόνο θέμα οπαδικής βίας, αλλά είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που πρέπει να δούμε σε όλες τις πτυχές του και αυτό είναι της νεανικής παραβατικότητας”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...