19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δομή ΑμεΑ Άγιος Δημήτριος: Γονείς είχαν καταγγείλει περιστατικά κακοποίησης παιδιών από τον Μάϊο του 2020

Ημερομηνία:

«Έχουμε καταγγείλει περιστατικά κακοποίησης των παιδιών μας στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στις 20 Μαΐου 2022» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων των ΑμεΑ του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Άγιος Δημήτριος μετά το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Παράλληλα κάνουν λόγο για έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα εξειδικευμένου, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την ελλιπή φροντίδα των παιδιών και την αύξηση ατυχημάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Είχαμε τονίσει επανειλημμένα εγγράφως προς τη Διοίκηση την έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα εξειδικευμένου προσωπικού φροντίδας λόγω των ιδιαιτεροτήτων των παιδιών μας και επισημάναμε ότι αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού θα δημιουργήσει υποτυπώδη φύλαξη, ελλιπή φροντίδα αύξηση ατυχημάτων και κίνδυνο για τις ζωές των παιδιών μας.

Το ότι στην δομή φιλοξενούνται 81 περιθαλπόμενοι και μόνο οι εννέα είναι ανήλικοι έχουμε καταθέσει πρόταση προς την Διοίκησηκαι προς την υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου με την οποία προτείνουμε την αλλαγή ονόματος από «Παιδιών με Αναπηρία» σε «Ατόμων με Αναπηρία».

Έχουμε καταγγείλει περιστατικά κακοποίησης των παιδιών μας στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στις 20 Μαΐου 2022 τα οποία κατήγγειλαν γονείς και κηδεμόνες μέλη του Σωματείου μας μέσα στα οποία είναι και τα αναφερόμενα. Η διαδικασία από την πλευρά της Εισαγγελίας είναι σε εξέλιξη.

Τακτική της Διοίκησης ήταν να μην ενημερώνει τους γονείς και τους κηδεμόνες αλλά και το Σωματείο για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και τη διαβίωσή τους, όπως και να μην απαντά σε έγγραφα που στέλνουμε εδώ και χρόνια».

Η μόνη ενέργεια που υπήρξε από πλευράς Διοίκησης, ήταν η πειθαρχική δίωξη κατά του γ. γραμματέα κ. Χρήστου Πασαλίδη και εργαζόμενου στο παράρτημα γιατί υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα της καταγγελίας προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων, ακριβώς με την ιδιότητά του ως γ.γ. του Σωματείου και όχι ως εργαζόμενος της Δομής. Ακόμη και ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο δ.σ. στήριξη την πρόταση του ΔΣ για την επιβολή ποινής εναντίον του γενικού γραμματέα. Ο μόνος που είχε αντίθετη άποψη ήταν ο εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ στο ΔΣ ο οποίος στήριξε τον γενικό γραμματέα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...