17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δουλεμπόριο ανέργων η κοινωφελής εργασία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στο πλευρό των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας τάσσεται η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου

Σύγχρονο δουλεμπόριο ανέργων χαρακτηρίζει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου που εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους των προγραμμάτων αυτών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Στα προγράμματα αυτά που λειτουργούν ως σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία που ανακυκλώνουν την ανεργία, οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σε ποιόν κλάδο απασχολούνται (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Οικοδόμοι, κλπ) αμείβονται με τον ίδιο εξευτελιστικό μισθό, χωρίς κανένα δικαίωμα σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, οπως τονίζεται οι συμβασιούχοι των 5μηνων δεν είναι σκλάβει κανενος ζητώντας την άμεση καταβολή των μισθών τους.

Τέλος η ένωση καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στην απεργία της Τετάρτης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και στο δημαρχείο Μοιρών.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

Την ίδια ώρα που κλιμακώνεται ο αγώνας της εργατικής τάξης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο χρηματοδοτούμενο από την Τρικομματική κυβέρνηση και τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια ήδη εφαρμόζουν μέσω ΜΚΟ την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με το σύγχρονο δουλεμπόριο ανέργων όπως στα προγράμματα της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους Ηρακλείου και Λασιθίου μέσω της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη Κρήτης. Στα προγράμματα αυτά που λειτουργούν ως σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία που ανακυκλώνουν την ανεργία, οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σε ποιόν κλάδο απασχολούνται (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Οικοδόμοι, κλπ) αμείβονται με τον ίδιο εξευτελιστικό μισθό, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Μάλιστα, ακόμα και αυτόν τον πενιχρό μισθό για να τον πάρουν χρειάστηκε πολλές φορές να κινητοποιηθούν, να απεργήσουν ενώ αρκετοί από αυτούς εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι! Επίσης σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τα ένσημα τους καθώς οι περισσότεροι – για λίγα ένσημα – δεν συμπληρώνουν τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ! Καλούμε τους εργαζόμενους στα προγράμματα αυτά να μην σκύψουν το κεφάλι !

  • Να ενώσουν τη δύναμη τους με την υπόλοιπη εργατική τάξη, να συμμετέχουν καθολικά στην Γενική Πανελλαδική Απεργία (από την οποία καλύπτονται) την Τετάρτη 20 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουμε την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας, που θα έχουν ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥΗ για όλους! Να παλέψουμε ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία !
  • Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους και την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους! Καλούμε τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία να οργανώσουν την πάλη τους με δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε δήμο και υπηρεσία και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...