23.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Δράμα η ασύδοτη οδήγηση στα Χανιά

Ημερομηνία:

Του Νίκου Αγγελάκη

Σε ζούγκλα εξελίσσεται η υπόθεση οδήγησης οχημάτων στα Χανιά.

Ηχορύπανση, υπερβολικές ταχύτητες και γενικότερη παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εφιαλτική, δραματική κατάσταση όταν μάλιστα κανείς δεν ελέγχει κανέναν. Η Τροχαία που είναι καθ’ ύλην αρμόδια, αδυνατεί, φαίνεται, λόγω ελλιπούς προσωπικού και της κρίσης και επιδίδεται μόνο σε κόψιμο κλήσεων και στην ανάληψη των υποθέσεων τροχαίων ατυχημάτων.

Έτσι έχουν βρει τα πλατιά τους μηχανές και αυτοκίνητα.

Με επεμβάσεις στις εξατμίσεις για την πρόκληση μεγαλύτερης φασαρίας. Αυτό κυρίως συμβαίνει σε πολλά δίτροχα αλλά και σε ορισμένα αυτοκίνητα.

Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν τοποθετήσει μέσω ειδικών καταστημάτων που κάνουν αυτή τη δουλειά (…) μεγαφωνικές εγκαταστάσεις εντός του οχήματος. Τέτοια ένταση έχουν αυτές οι ηχητικές εγκαταστάσεις ώστε η εκμπεμπόμενη μουσική… επισκιάζει κάθε τι και κάνει τα τζάμια των σπιτιών να τρίζουν!

Είναι αδύνατον κάτω από αυτές τις συνθήκες να μπορέσει ένας πολίτης να βρει την ηρεμία του μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά.

Όλες τις ώρες, αλλά κυρίως τις νυκτερινές, μηχανές και αυτοκίνητα, αλλά κυρίως μηχανές, όπου βρουν ευθεία του δίνουν και καταλαβαίνει… Φουλ τα γκάζια, οι μηχανές μουγκρίζουν, οι άνθρωποι πετιούνται στον ύπνο τους. Η τρέλλα στο φουλ… 5 τα ξημερώματα, όλες τις ώρες…

Άραγε, κάπως έτσι δεν έφυγαν από τη ζωή οι δύο φοιτητές στο Πολυτεχνείο;

Στην Λεωφόρο Καζαντζάκη και στην ευθεία της Εθνικής στο ίδιο ύψος είναι από τους αγαπημένους τόπους των ταραχοποιών. Σε πολλές περιπτώσεις έχομε κόντρες και σούζες.

Και το παζλ συμπληρώνεται με την παραβίαση του ΚΟΚ κάθε στιγμή και λεπτό. Ούτε το κόκκινο δεν σταματά ορισμένους. Είτε είναι σε ποδήλατο, μηχανή, ή αυτοκίνητο γενικά πολλοί οδηγούν αλλοπρόσαλλα έχοντας εμφανή τα σημεία έντασης και εκνευρισμού, εξ ου και τα πολλά κορναρίσματα που συχνά – πυκνά συνοδεύονται και από αρκετά γαλλικά…

Το τραγικό απέναντι σε όλα αυτά είναι ότι κάθε μέρα που περνά διογκώνεται το πρόβλημα και εκτραχηλίζεται αυτή η βάρβαρη συμπεριφορά από ορισμένους με θύματα όλους μας.

Που θα φτάσει αυτή η κατάσταση;

Αν δεν υπάρξουν άμεσες και ριζικές επεμβάσεις τα τροχαία θα αυξάνονται και πολλοί από εμάς θα φτάσουμε στα όρια της τρέλλας…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...