16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Δράση των φοιτητών και στα Χανιά ενάντια στο νέο νομοσχέδιο

Ημερομηνία:

Σε συμβολική κινητοποίηση προχώρησαν και οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, χθες Σάββατο, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τα πανεπιστήμια.

Όπως καταγγέλλουν, το νομοσχέδιο “μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε φυλακές με την εγκατάσταση καμερών και συστημάτων ασφαλείας και επιχειρώντας να θεσπίσει ένα αυστηρό ποινικό και πειθαρχικό πλαίσιο για τους φοιτητές και τους καθηγητές του δημόσιου πανεπιστημίου, που προβλέπει ιδιώνυμα και πειθαρχικά”.

“Η κυβέρνηση που βαπτίζει τους φοιτητές εγκληματίες είναι η ίδια κυβέρνηση που εμπλέκεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο κατάχρησης δημόσιου χρήματος, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ίδια κυβέρνηση που συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών και που έχει προχωρήσει σε υποκλοπές χιλιάδων πολιτών”, καταγγέλλουν και τονίζουν πως την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας στις 12:00 το μεσημέρι.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ