19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Δρίτσας: Χάσαμε, ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Χάσαμε. Ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε» δήλωσε σε εκπομπή του MEGA ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας για την αδυναμία εφαρμογής του προγράμματος που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Όλοι ατίθασοι ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και είμαστε, είχαμε έναν στόχο να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχουμε έστω ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος Θεσσαλονίκης, να το θέσουμε σε εφαρμογή, όχι ως πρόγραμμα παροχών. Αλλά ως πρόγραμμα που στον πυρήνα του είχε μελετημένες επιλογές ενίσχυσης της εσωτερικής ενεργούς ζήτησης, ως τρόπος για το ξεπέρασμα της κρίσης» επεσήμανε ο Θ. Δρίτσας και ο δημοσιογράφος της εκπομπής σχολίασε «δεν τα πήγαμε καλά σ’ αυτό».

Ο υπουργός απάντησε: «Χάσαμε. Τι δεν τα πήγαμε καλά; Χάσαμε. Ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε. Αυτό και ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ το ‘πε, είναι προφανές. Πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πετύχαμε καλύτερα από αυτά που το πακέτο Γιουνκέρ, η πρόταση Γιουνκέρ μας οδήγησε στο δημοψήφισμα. Αλλά αυτά δεν ήταν η πολιτική μας».

«Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι δομή. Είναι τράνζιτ» είπε σε ερώτηση για την πώληση του λιμανιού.

Στη συνέχεια, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στο λιμάνι, επισημαίνοντας ότι «οργανώνουμε τη σίτιση, οργανώνουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είμαστε υποχρεωμένοι, οι σχεδιασμοί μας, να είναι για το χειρότερο σενάριο. Δεν επαναπαυόμαστε» και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Θέλουν, δια της Ελλάδας, να πάνε στην Ευρώπη».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...