21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Δραγασάκης, Κουβέλης, Ξενογιαννακοπούλου συμφωνούν για το ποιος θα ηγηθεί της χώρας

Ημερομηνία:

Διερευνητικά μηνύματα, εν δυνάμει προσκλητήρια και παράλληλες ζυμώσεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο αποτυπώθηκαν χθες το βράδυ στην εκδήλωση «Mνημόνια- Αριστερά – Προοδευτική διακυβέρνηση» που διοργάνωσε η Ενωτικής Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Ε.ΚΙ.Ε.Α.) του Φώτη Κουβέλη, με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία οι πληροφορίες φέρουν ως πιθανό συνομιλητή και «συνοδοιπόρο»σε μια ενεδεχόμενη επιχείρηση πολιτικής διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το παρών έδωσαν και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

«Η ουδετερότητα γεννά ερωτήματα»

Στο σκέλος των πολιτικών μηνυμάτων η ομιλία Δραγασάκη είχε το δικό της ενδιαφέρον, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «για την την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων χρειαζόμαστε ευρεία κοινωνική συμμαχία γύρω από τη ριζοσπαστική Αριστερά» και επεσήμανε ότι «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν “ιστορικό ατύχημα” αλλά το άνοιγμα νέου κύκλου πολιτικής και  κοινωνικής συμμαχίας για την ανασυγκρότηση της χώρας».

«Το δίλημμα για το ποιος πόλος θα ηγηθεί της πορείας της χώρας είναι καθοριστικό και όλοι καλούνται να απαντήσουν για το που τοποθετούνται», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας με νόημα ότι «η ουδετερότητα γεννά ερωτήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, αιχμηρές ήταν οι αναφορές του στη στάση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκητον οποίον κάλεσε να εξηγήσει «πώς γίνεται να συμφωνεί με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ», ενώ πρόσθεσε: «Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε μόλις εκλέχθηκε, ότι «δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός» και σε λίγο χρονικό διάστημα ζητάει εκλογές. Τι μεσολάβησε; Είναι άσχετο με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών;».

Κουβέλης: Με ποιους τάσσονται οι σοσιαλδημοκράτες;

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή στράτευση δυνάμεων που αντιπαλεύουν τις συντηρητικές πολιτικές και τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης» και πρόσθεσε: «Αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που αναφέρονται στη σοσιαλδημοκρατία, πρέπει να αποφασίσουν από ποια μεριά τάσσονται στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ της προοδευτικής και της συντηρητικής πολιτικής. Με καθαρές θέσεις και όχι με την τακτική των ίσων αποστάσεων και με «à la carte» επιλογές».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «είναι αναγκαίο να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση με ευνοϊκούς και δίκαιους όρους και είναι απαραίτητο οι αριστερές δυνάμεις να εκφράσουν ένα αφήγημα διαφορετικές ανάπτυξης. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Τώρα είναι η στιγμή», ενώ τόνισε πως «βλέπουμε την Κεντροαριστερά να έχει μέτωπο με την Αριστερά και να είναι άνετη με την συντήρηση και την Δεξιά».

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...