23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι: Όσοι μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν να μείνουν

Ημερομηνία:

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον Ζελένσκι για να δημιουργήσουν τον πόλεμο με την Ρωσία και μετά τον πούλησαν…

Να εμπλακεί πιο ενεργά στον πόλεμο της Ουκρανίας επιβάλλοντας απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη χώρα, ζήτησε για μια ακόμη φορά ο Βλοντομίρ Ζελένσκι. Στο νέο του διάγγελμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη ανθρωπιστών διαδρόμων για τους αμάχους, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως σύντομα οι πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα.

«Καταφέραμε να πετύχουμε μια συμφωνία για την παροχή βοήθειας στις πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, για τη διάσωση παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Να παρέχουμε φάρμακα και τρόφιμα σε όσους μένουν εκεί σε αυτά τα μέρη», είπε.

»Όσοι άνθρωποι επιθυμούν να φύγουν από αυτά τα μέρη θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν τώρα χρησιμοποιώντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά όσοι μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν να μείνουν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει, όσον αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και θα δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μας με τη Ρωσία», συνέχισε.

Η ερώτηση στον Μπάιντεν

Μέσω της ομιλίας του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε απευθείας στις ΗΠΑ, ρωτώντας «τι περισσότερο χρειάζεται» για να πειστεί ο Τζο Μπάιντεν να εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το 74% των Αμερικανών συμφωνεί ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Μεταξύ άλλων, χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες της Πολωνίας, η οποία έχει δεχθεί περισσότερους από 600.000 πρόσφυγες από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πρόσφυγες θα μπορούν να γυρίσουν σύντομα πίσω.

«Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε στους ανθρώπους μας: γύρνα πίσω! Γύρνα πίσω από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και όλες τις άλλες χώρες. Γύρνα πίσω γιατί δεν υπάρχει πια απειλή», είπε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...