16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δριμεία κριτική στην Bild: «Ρατσιστική και απεχθής» η εικόνα των «άπληστων Ελλήνων»

Ημερομηνία:

Δριμεία κριτική στην Bild με αφορμή την εκστρατεία που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες κατά της Ελλάδας ασκεί ο γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν.

Όπως είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF:

«Με μοχλό την εφημερίδα Bild του Κάι Ντίκμαν δημιουργείται η εικόνα του ‘άπληστου Έλληνα’. Αυτό είναι βαθύτατα ρατσιστικό και απεχθές. Που έγκειται η απληστία όταν ένα εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες δεν έχουν ασφάλεια υγείας; Το θέμα μας είναι διαφορετικό. Το θέμα είναι ότι προφανώς η πολιτική της εξυγίανσης, έτσι όπως την φαντάστηκε η κυρία Μέρκελ, έχει αποτύχει στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Με άλλα λόγια: οι περικοπές δαπανών που δεν συνοδεύονται παράλληλα από επενδύσεις και ανάπτυξη οδηγούν τις οικονομίες στην εξαθλίωση».

Χρειαζόμαστε μια «πολιτική έξυπνων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, που ο κ. Ραχόι δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα επανεκλογής στην Ισπανία και όπου αναμένεται επικράτηση του Podemos ενώ και στην Πορτογαλία η συντηρητική κυβέρνηση αναμένεται να χάσει τις εκλογές.

«Στην Ευρώπη έχουμε την εξής κατάσταση, η πολιτική της λιτότητας θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια πολιτική έξυπνων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η οποία θα συνοδεύεται από πραγματικές επενδύσεις. Γι΄ αυτό όμως θα πρέπει να επενδυθούν χρήματα και αυτό συνεχίζει να σκοντάφτει στην αρνητική στάση της Γερμανίας».

Στη Γερμανία έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, πιθανότατα το ερχόμενο καλοκαίρι, με αρκετούς γερμανούς βουλευτές να προαναγγέλλουν ήδη ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε νέα βοήθεια. Θα ακολουθήσει λοιπόν για άλλη μια φορά και η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ρωτήθηκε ο Γιούργκεν Τριτίν;

«Οι τρεις θεσμοί που μέχρι πρότινος αποκαλούνταν τρόικα, πιστοποίησαν στην Ελλάδα ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται θα επιφέρει τη βιωσιμότητα του χρέους. Για πρώτη φορά πέτυχαν πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν θα μπορέσουν βέβαια να το κρατήσουν πάντα σε αυτό το ύψος, αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι είναι ρεαλιστές. Γι΄ αυτό και δεν βλέπω λόγο να με απασχολήσει το ερώτημα περί Grexit».

«Εντέλει θα πρέπει να συζητήσουμε και το κούρεμα»

Ποιοι οι λόγοι που ο ίδιος ψήφισε την Παρασκευή υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος;

«Γιατί ψήφισα υπέρ και στα προηγούμενα πακέτα διάσωσης. Γιατί το θεωρώ λάθος να οδηγείς την Ελλάδα, μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στη χρεοκοπία, η οποία μάλιστα θα στοίχιζε πολύ ακριβά στο γερμανό φορολογούμενο. Εντέλει θα πρέπει να ασχοληθούμε και με κάτι το οποίο προκαλεί αντιδράσεις στη Γερμανία, δηλαδή το κούρεμα του χρέους».

Τέλος, ο βουλευτής των Πρασίνων χαρακτηρίζει «ανοησία» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με το «δεξιό λαϊκίστικο» κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως λέει. Ο ίδιος θα προτιμούσε ένα κόμμα το οποίο «δεν έχει συγγενικές σχέσεις» με το παλιό σύστημα.

dw.de

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ